Συνεδριάζει ξανά το Eurogroup για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους - iefimerida.gr

Συνεδριάζει ξανά το Eurogroup για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκ νέου συνεδριάζει αυτή τη στιγμή το Eurogroup, με θέμα το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ενω σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς επετεύχθη ήδη συμφωνία των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ύψους 100 δισ.ευρώ. Στη συνεδρίαση, η ομάδα των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης συζητάει για το ύψος του κουρέματος των ελληνικών ομολόγων μετά τις διαπραγματεύσεις που έχουν αναλάβει αξιωματούχοι της Ευρωπαίκής Ένωσης με τις ευρωπαϊκές τράπεζες σχετικά με ποσοστό κουρέματος που θα μπορούσαν να δεχτούν εθελοντικά.

Όσον αφορά δε το ποσό της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αυτό θα χρησιμοποιηθεί για τη «θωράκιση» των τραπεζών που κατέχουν ελληνικά ομόλογα και θα δεχτούν τις μεγαλύτερες συνέπειες του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ