Ντόκτορ Ρουθ -Η γιαγιά που έμαθε στους Αμερικανούς τι είναι το σεξ [εικόνες]

Οργασμός, απόλαυση, προκαταρκτικά...Αν αυτές οι λέξεις δεν αποτελούν πλέον ταμπού, αυτό οφείλεται εν μέρει στην σεξολόγο Ρουθ Βεστάιμερ. Σήμερα, στα 87 της χρόνια, η υπερδιάσημη Ντόκτορ Ρουθ δημοσιεύει την αυτοβιογραφία της.


Στις ΗΠΑ, η Ντόκτορ Ρουθ είναι πιθανότατα η πιο γνωστή προσωπικότητα, όσο και ο ...Κλίντον. «Η διαφορά του Μπιλ με εμένα είναι ότι εκείνος εξαφανίστηκε από τη σκηνή στα δέκα χρόνια» δηλώνει η ίδια, γελώντας.
Η Ντόκτορ Ρουθ είναι καθηγήτρια σεξολογίας στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ένα από τα γνωστότερα πρόσωπα της τηλεόρασης και των μίντια και θεωρείται η γιαγιά του σεξ για τους Αμερικανούς.

Το πιο διάσημο βιβλίο της είναι «Το σεξ για τους άχρηστους», ένα έργο στο οποίο αποδραματοποιείται εντελώς η σχετική διαδικασία και έχει μεταφραστεί σε 23 γλώσσες. Η ίδια προτιμάει το έργο της «Ερωτισμός στην τέχνη», αν και λιγότερο γνωστό.
Είναι μια εξαιρετικά μικρόσωμη γυναίκα (1.43 ύψος) αλλά υπερδραστήρια. Θα μπορούσε να είναι μια από τις γιαγιάδες σε ταινία του Γούντι Αλεν. Μιλάει γαλλικά με γερμανική προφορά και είναι περήφανη γι'αυτό. «Ο Κίσινγκερ μου λέει ότι έχω χειρότερη προφορά από αυτόν, αλλά δεν είναι αλήθεια», δηλώνει. Μιλάει επίσης εβραϊκά, ονειρεύεται στα αγγλικά και θυμώνει στα γερμανικά.

Είναι «γιατρός» με την πανεπιστημιακή έννοια του όρου και συγγράφει πάντα τα έργα της με έναν βοηθό γιατρό. Δεν κάνει θεωρία, δεν την ενδιαφέρει. Πιστεύει στον Φρόιντ αλλά εκτιμά ότι «ο Βιενέζος δεν είχε καταλάβει τίποτα από τη γυναικεία σεξουαλικότητα». Στόχος της είναι να βοηθήσει το κάθε άτομο να αποκτήσει αυτοπεποίθηση.

Η Ντόκτορ Ρουθ γεννήθηκε σε μια ορθόδοξη εβραϊκή οικογένεια, λεγόταν Ruth Siegel και έζησε στη Φραγκφούρτη ως την ηλικία των 10 ετών. Ο πατέρας της ήταν έμπορος. Η άνοδος του Χίτλερ στην εξουσία δεν τον τρόμαξε. Ηταν πατριώτης, πίστευε στη Γερμανία και ο δικός του πατέρας είχε πολεμήσει τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Την Νύχτα των Κρυστάλλων (9 Νοεμβρίου 1938), όταν έγινε το πρώτο πογκρόμ εναντίον των Εβραίων, ο πατέρας άλλαξε γνώμη.
Οι γονείς Siegal κρύβουν τη μικρή Ρουθ σε ένα χωριό της γερμανικής Ελβετίας. Δεν τους ξαναείδε ποτέ από τότε. Οι συμμαθητές της στο σχολείο είχαν την ίδια τύχη και το σχολείο έγινε στη συνέχεια ορφανοτροφείο.


Στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η νεαρή Ρουθ εντάσσεται σε ένα κιμπούτς στην Παλαιστίνη και γίνεται νοσοκόμα στην Haganah, στον μυστικό στρατό του μελλοντικού κράτους του Ισραήλ. Το 1951 έρχεται στο Παρίσι με τον σύζυγό της και σπουδάζει ιατρική, ενώ στη συνέχεια σπουδάζει ψυχολογία στη Σορβόννη. Παίρνει διαζύγιο, ο σύζυγός της επιστρέφει στο Ισραήλ και εκείνη φεύγει για την Αμερική.
Βρίσκει δουλειά στο πανεπιστήμιο της Κολούμπια για θέματα δημόσιας υγείας. Ακούει όλη την ημέρα να γίνεται λόγος για σεξ και αποφασίζει να πάρει ντοκτορά για το θέμα της σεξουαλικότητας. Γίνεται στη συνέχεια sex-therapist, παντρεύεται έναν Γάλλο, μετά έναν Αμερικανό, τον Fred Westheimer, στον οποίο οφείλει το σημερινό όνομά της.


Η Ντόκτορ Ρουθ πιστεύει στην οικογένεια, αν και κρίνει πρωταρχικό τον σεβασμό σε κάθε τρόπο ζωής. Δεν κρίνει ποτέ, αποφεύγει τα κηρύγματα. Προτιμάει να δίνει συμβουλές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα άτομα όπως το μάνατζμεντ στις επιχειρήσεις.
«Ολοι πρέπει να προσέχουν πριν πέσουν στο κρεβάτι», δηλώνει με την τραχιά, γερμανική προφορά της που δεν έχασε ποτέ. «Πρέπει να ξέρει κανείς με ποιόν βρισκόταν ο άλλος προηγουμένως. Η ζωή δεν είναι εύκολη γιατί οι άνθρωποι είναι πολύ απαιτητικοί, είναι εμμονικοί με την τελειότητα, στο γραφείο ή στο κρεβάτι. Αυτή η εμμονή έχει τρομακτικές συνέπειες» δηλώνει.


Πιστεύει ότι το καλύτερο είναι «να δίνει κανείς χρόνο στο χρόνο», ειδικά στον έρωτα. Αυτή είναι η κύρια συμβουλή που δίνει όταν κάποιος έρχεται στο ιατρείο της. Για να εξαφανίσει τις ντροπές, συμβουλεύει τους πελάτες της να μιλούν σε τρίτο πρόσωπο, σαν να πρόκειται για κάποιον άλλο: «Εχω μια φίλη που...».
Κατά βάθος, το ιδανικό για την Ντόκτορ Ρουθ είναι να κάνει τη ζωή υποφερτή, ίσως και απολαυστική. Εχει εφεύρει μια δική της στάση Κάμα Σούτρα για έγκυες γυναίκες. «Οι ψυχολόγοι, οι μαμές, οι γιατροί δεν μιλούν για σεξ εύκολα. Αποστολή μου είναι να μπαίνω σε θέματα για τα οποία δεν μιλά κανείς», λέει.


Στο προσωπικό της ιστολόγιο (drruth.aol.com), εμφανίζεται χαμογελαστή με ένα σύνθημα στο κούτελο:« Dr Ruth ! America's leading sex therapist ! » Εκεί, χιλιάδες άνθρωποι της γράφουν τα πιο απίθανα ερωτήματα. «Η φιλενάδα μου συναντά ένα άλλο αγόρι, τι να κάνω;», «Είμαι 22 ετών, είμαι παρθένα και θέλω να έχω σεξουαλικές σχέσεις» κλπ. Η ντόκτορ Ρουθ απαντά πάντα γιατί πιστεύει ότι τα σεξουαλικά προβλήματα δεν λύνονται σε καμία ηλικία. «Ε, στα εκατό χρόνια, μπορεί κάποιος να σταματήσει να ρωτάει», λέει γελώντας.
Ζει τα τελευταία 45 χρόνια σε ένα μικρό διαμέρισμα στο βόρειο Μανχάταν και έχει τρία εγγόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόκτορ Ρουθ εβραία γιαγιά σεξ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ