Μέτρα-σοκ ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών για 800.000 πολίτες - iefimerida.gr

Μέτρα-σοκ ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών για 800.000 πολίτες

ΑΙγαίο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φοροεπιδρομή προβλέπεται εναντίον 800.000 ελεύθερων επαγγελματιών με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Το Υπουργείο Οικονομικών αφαιρεί και το αφορολόγητο των νησιών του Αιγαίου, ενώ προετοιμάζει μέτρα σοκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο «Ελεύθερος Τύπος», το υπ. Οικονομικών σχεδιάζει την κατάργηση του αφορολόγητου και την αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων των μικρομεσαίων επιτηδευματιών και ελεύθερων επαγγελματιών.

Επίσης έρχονται σύμφωνα με τις πληροφορίες, αντικειμενικά κριτήρια προσδιορισμού των φορολογητέων καθαρών κερδών τους.

Στα 1500 ευρώ η επιβάρυνση

Για παράδειγμα, αν είστε ελεύθερος επαγγελματίας με δηλωμένο ετήσιο καθαρό εισόδημα 10.000 ευρώ σας έρχεται «καμπάνα» 500 ευρώ με το μειωμένο αφορολόγητο και άλλα 2.000 ευρώ από την αυτοτελή φορολόγηση με 20%. Με λίγα λόγια η αύξηση της επιβάρυνσης κυμαίνεται στα 1.500 ευρώ.

Στην περίπτωση που κάποιος διατηρεί ατομική εμπορική επιχείρηση με καθαρό ετήσιο εισόδημα 26.000 ευρώ, θα πληρώσει 3.920 ευρώ με το μειωμένο αφορολόγητο και 5.200 με την αυτοτελή φορολόγηση. Η συνολική επιβάρυνση δηλαδή είναι 1.280 ευρώ σε σχέση με πέρυσι.

Ούτε οι αγρότες όμως εξαιρούνται, καθώς θα πρέπει να έχουν φορολογικά βιβλία και να εκδίδουν τιμολόγια και αποδείξεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στα σχέδια του Υπουργείου Οικονομικών είναι και η μείωση του αφορολόγητου ορίου για την έκτακτη εισφορά από τις 12.000 ευρώ στα 5.000 ευρώ, πράγμα που αν ισχύσει θα προκαλέσει σοκ σε εκατομμύρια Έλληνες.

Θα «ξεζουμίσουν» και το Αιγαίο

Τέλος από του χρόνου και για τον μειωμένο συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Υπενθυμίζεται ότι σε όλα τα νησιά του Αιγαίου - πλην της Κρήτης- ισχύει μειωμένος ΦΠΑ κατά 30%.

Θα καταργηθούν επίσης, σύμφωνα με τον Ελ. Τύπο και οι πρόσθετες φορολογικές απαλλαγές που ισχύουν για νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ