Ακούστε το νέο single των Tindersticks [βίντεο] προτού τη νέα κυκλοφορία ολόκληρου του άλμπουμ τον Ιανουάριο - iefimerida.gr

Ακούστε το νέο single των Tindersticks [βίντεο] προτού τη νέα κυκλοφορία ολόκληρου του άλμπουμ τον Ιανουάριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Tindersticks το δημοφιλές συγκρότημα από το Nottingham της Βρετανίας, σχηματίστηκε το 1992. Τυπολογικά η μουσική τους κατατάσσεται στο ροκ, όμως περιέχει πλούσια σόουλ, τζαζ και κλασικά στοιχεία.

Σήμα κατατεθέν τους αποτελεί η βαρύτονη φωνή του τραγουδιστή τους. Ιδιαίτερα κατά τη δεκαετία του '90, διακρίθηκαν για τις πολύπλοκες ενορχηστρώσεις των τραγουδιών τους, για τις οποίες (εκτός των συνηθισμένων οργάνων μιας ροκ μπάντας) χρησιμοποιούσαν βιολί, κοντραμπάσο, φλάουτο, μεταλλόφωνο, τρομπέτα, κλαρινέτο κ.ά. Για το λόγο αυτό, σε κάποιες ηχογραφήσεις και συναυλίες συνοδεύονται από μικρές συμφωνικές ορχήστρες εγχόρδων. Στη συνέχεια, από τον τέταρτο δίσκο τους και μετά, στράφηκαν σε λιγότερο σύνθετες φόρμες με περισσότερα σόουλ στοιχεία, παραμένοντας όμως εντός αυτού που ήδη είχε καθιερωθεί ως «ήχος Τίντερστικς».

Τέσσερα χρόνια μετά το "The Something Rain", οι Tindersticks κυκλοφορούν νέο άλμπουμ. Ακούστε το πρώτο single ψ σε σκηνοθεσία του Βραζιλιάνου Gabriel Sanna. Στο κομμάτι συμμετέχει η τραγουδίστρια του γυναικείου post-punk group Savages (που έκλεψε την παράσταση στο φετινό Plissken Festival) Jenny Beth.

To "The Waiting Room" κυκλοφορεί στις 22 Ιανουαρίου από την Rockarolla.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Tindersticks
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ