Μυτιληναίος: Η Ελλάδα πρέπει να μείνει οπωσδήποτε στο ευρώ - iefimerida.gr

Μυτιληναίος: Η Ελλάδα πρέπει να μείνει οπωσδήποτε στο ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Κυβέρνηση έχει μια δεύτερη ευκαιρία και όλοι ευχόμαστε να προβεί σε πιο ρεαλιστικές πολιτικές ώστε να δει η χώρα μεγαλύτερη κατανόηση και από την πλευρά των εταίρων και πιστωτών, και να υπάρξει στη συνέχεια κάποιου είδους αναδιάρθρωση ή αναδιαμόρφωση του ελληνικού χρέους».

Αυτό δήλωσε σήμερα ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο οποίος ήταν καλεσμένος στο CNBC και στην εκπομπή Worldwide Exchange.

Σε ερώτηση για τον κίνδυνο εξόδου από την Ευρωζώνη και κατά πόσο συμφέρει τις εξαγωγικές επιχειρήσεις ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε ότι για τη χώρα γενικότερα, τον ελληνικό λαό και τη μεσαία τάξη, αυτό θα ήταν καταστροφή. Δεν έχει άλλωστε καμία λογική, να είσαι μια ευημερούσα επιχείρηση σε μια κατεστραμμένη χώρα. Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο Ευρώ και δεν είναι θέμα μιας επιχείρησης μεμονωμένα ή ενός ατόμου. Η Ελλάδα πρέπει να μείνει, γιατί αυτό είναι το καλό για τη χώρα. "Δεν έχει κανένα νόημα για εμάς να είμαστε μια κερδοφόρα εταιρεία σε μια καταρρέουσα οικονομία. Δε δουλεύει έτσι. Η Ελλάδα πρέπει να μείνει, δεν είναι θέμα μια συγκεκριμένης εταιρείας ή ενός συγκεκριμένου ατόμου, εάν είναι καλό για την τσέπη του ή όχι. Η Ελλάδα πρέπει να μείνει επειδή είναι καλό για τη χώρα", δήλωσε ο ίδιος.

Ο κ. Μυτιληναίος, κλήθηκε να σχολιάσει επίσης τις εξελίξεις στην παγκόσμια αγορά των commodities και του Αλουμινίου. "Στην αγορά αλουμινίου τα νήματα κινούν οι Κινέζοι, είναι πάρα πολλοί και δεν γνωρίζω αν είναι έτοιμοι να ελαττώσουν την παραγωγή, να βρουν μια ισορροπία στην αγορά. Έχω πολλές αμφιβολίες γι αυτό", κατέληξε ο επικεφαλής του ομίλου Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ευάγγελος Μυτιληναίος ευρώ Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ