Τελείωσε ο «εφιάλτης» της Εθνικής - Οι νέοι παίκτες άφησαν υποσχέσεις για το μέλλον - iefimerida.gr

Τελείωσε ο «εφιάλτης» της Εθνικής - Οι νέοι παίκτες άφησαν υποσχέσεις για το μέλλον

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η τριπλέτα της μεσαίας γραμμής με Πέλκα, Φορτούνη, Μάνταλο, τα άκρα με τους Κίτσιου και Σταφυλίδη αλλά και η ωριμότητα των λίγο μεγαλύτερων... νέων,είναι τα στοιχεία που κρατάει η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου από το τελευταίο της παιχνίδι στην προκριματική φάση του EURO.

Εφιάλτης ήταν και τελείωσε. Ισως με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το 4-3 επί της Ουγγαρίας ήταν μια επίδειξη ταλέντου και μια απόδειξη ανασταλτικών προβλημάτων. Ο Κώστας Τσάνας αποφάσισε να ρισκάρει στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου, τοποθετώντας τρία «10αρια» πίσω από τον Μήτρογλου.

Πέλκας και Φορτούνης ήταν στα άκρα, με τον Μάνταλο πίσω από τον Μήτρογλου. Η τριπλέτα κυκλοφορούσε εξαιρετικά την μπάλα όμως το πρόβλημα υπήρχε στα δύο άκρα αφού κανείς δεν ντούμπλαρε τα μαρκαρίσματα στους Σταφυλίδη και Κίτσιου.

Εκτός από το αγωνιστικό πάντως, η ομάδα έδειξε ψυχολογία. Δύο φορές γύρισε από το εις βάρος της σκορ, με τον Ταχτσίδη να αποδεικνύεται σε μεγάλο πρωταγωνιστή έχοντας ένα γκολ έπειτα από υπέροχη συνεργασία και μια εξαιρετική ασίστ στον Μήτρογλου.

Καλή ήταν και η εικόνα του Τζανετόπουλου στο κέντρο της άμυνας, ο οποίος πήρε χρόνο συμμετοχής αντικαθιστώντας τον Παπασταθόπουλο ενώ η παρουσία του Κονέ από το 73' και μετά, έδωσε την απαιτούμενη ώθηση στο φινάλε, με τον άσο της Ουντινέζε να σημειώνει άλλωστε και το νικητήριο γκολ.

Πλέον τα βλέμματα όλων πέφτουν πάνω στο θέμα του προπονητή. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης επεσήμανε σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, ότι θα προσπαθήσει να έχει λύσει το θέμα μέχρι τις 13 Νοεμβρίου, ημερομηνία που η Εθνική δίνει το επόμενο φιλικό παιχνίδι της, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά και την έναρξη της προετοιμασίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ