Δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του ο Δημήτρης Κοτζαρίδης - iefimerida.gr

Δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του ο Δημήτρης Κοτζαρίδης

Δημήτρης Κοτζαρίδης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο 53χρονος οικοδόμος Δημήτρης Κοτζαρίδης, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη μαζική διαδήλωση της Πέμπτης, δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα με την καρδιά του, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία.Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Φίλιππο Κοτσάφτη, μετά τη νεκροψία-νεκροτομή που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής, ο θάνατος του 53χρονου οφείλεται σε πρόσφατες ισχαιμικές αλλοιώσεις του μυοκαρδίου.Ωστόσο, ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, Συμεών Μεσογείτης, ο οποίος ήταν παρών στη διαδικασίας της νεκροψίας ανέφερε ότι «μακροσκοπικά, η καρδιά αυτού του ανθρώπου δεν έφερε κάποια παλιά ισχαιμία ή κάποιο παλιό έμφραγμα».Φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του αναμένεται να ρίξουν οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα προκύψουν μέσα στις επόμενες 15 ημέρες και θα ξεκαθαρίσουν το κατά πόσο η υγεία του επηρεάστηκε από χημικές ουσίες.Διαδηλωτής που υποστηρίζει ότι ήταν παρών στα επεισόδια και βρισκόταν μαζί με τον άτυχο οικοδόμο, κατήγγειλε χτες στο MEGA ότι τη στιγμή που ο 53χρονος κατέρρευσε στο οδόστρωμα, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ξαφνικά, κι ενώ είχαν αρχίσει να υποχωρούν οι κουκουλοφόροι, οι διάφοροι προβοκάτορες, και ενώ τους είχαμε διώξει προς τα κάτω κι έφευγαν, γυρίζει η αστυνομία κι έριχνε καπνογόνα και δακρυγόνα σ' εμάς, μέσα στον κόσμο».Η Ελληνική Αστυνομία, πάντως, με επίσημη ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι δεν έγινε χρήση χημικών σ' εκείνο το σημείο.Για την υπόθεση του θανάτου του 53χρονου διατάχθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα.Η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας χτες στο δελτίο ειδήσεων του MEGA κατήγγειλε σχέσεις της αστυνομίας με κουκουλοφόρους που προέρχονται από τον χώρο του ΛΑΟΣ. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το ΛΑΟΣ θέλει αίμα για να χτυπηθεί το κίνημα». Μάλιστα, ανέφερε ότι το κόμμα της έχει συγκεντρώσει στοιχεία για την δράση των κουκουλοφόρων τα οποία θα δημοσιευτούν στον Ριζοσπάστη, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η αναφορά της σε αστυνομικούς που φορούσαν «ρούχα αναρχικών».Ποιος ήταν ο Δημήτρης Κοτζαρίδης

Ο Δημήτρης καταγόταν από τη Ροδόπη και εργαζόταν ως χτίστης. Όπως αναφέρει ο Ριζοσπάστης σε νεαρή ηλικία είχε οργανωθεί στο Κόμμα, ενώ από το 1980 ήταν οργανωμένος στο Συνδικάτο Οικοδόμων. Μέχρι πρότινος ήταν Ταμίας του παραρτήματος ΠΑΜΕ Βύρωνα, στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.Οικογενειάρχης, πατέρας 2 κοριτσιών, 22 και 28 ετών, που κατάφερε με πολύ κόπο να σπουδάσει, ο Δημήτρης Κοτζαρίδης ήταν 3 χρόνια άνεργος, σύμφωνα με συναδέλφους του, ενώ τον τελευταίο καιρό και η σύζυγος του είχε χάσει τη δουλειά της.Η κηδεία του άτυχου Δημήτρη Κοτζαρίδη έγινε σήμερα στις 12.30 μ.μ. στο νεκροταφείο Βύρωνα.

Πλήθος κόσμου συνόδευσε σήμερα, στην τελευταία του κατοικία, στο νεκροταφείο του Βύρωνα, τον άτυχο 53χρονο οικοδόμο, που έχασε τη ζωή του στα τραγικά γεγονότα της Πέμπτης, στο κέντρο της Αθήνας, στην ογκώδη διαδήλωση που έγινε κατά της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.Χιλιάδες φίλοι, συγγενείς, οικείοι του καθώς και μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικοδόμων, του ΠΑ.Μ.Ε., του ΚΚΕ, και άλλων πολιτικών χώρων, αποχαιρέτησαν τον άτυχο 53χρονο, πατέρα δύο παιδιών, και εξέφρασαν την οδύνη τους για τον άδικο χαμό του, χαρακτηρίζοντας τον «φιλήσυχο άνθρωπο και ανιδιοτελή αγωνιστή», ενώ κατά τη διάρκεια της κηδείας οι παρευρισκόμενοι φώναξαν συνθήματα.

Παρόντες στην κηδεία του που πραγματοποιήθηκε μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες, κατόπιν αιτήματος της οικογένειας, ήταν η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα, με εκπροσώπους του πολιτικού γραφείου του κόμματός, πολυπληθής αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, καθώς και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Στρατούλη, ενώ από τη Νέα Δημοκρατία, το «παρών» έδωσε ο βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος. Παρών ήταν επίσης και ο Δήμαρχος του Δήμου Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς καθώς και πλήθος εκπροσώπων σωματείων και φορέων, ενώ στεφάνι έστειλε και ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς.

Το φέρετρο του Δημήτρη Κοτσαρίδη ήταν καλυμμένο με τα λάβαρα του ΠΑΜΕ και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, ο πρόεδρος της οποίας κ. Γιάννης Πασούλας στον επικήδειο που εκφώνησε κατονόμασε ως υπεύθυνες για το θάνατο του 53χρονου «παρακρατικές ομάδες και μηχανισμούς, πληρωμένων δολοφόνων ενάντια στο λαό που διαδήλωνε», ενώ εκ μέρους της Ομοσπονδίας υποσχέθηκε ότι «δε θα χάσουμε ούτε στιγμή από τα μάτια μας τον ένοχο του χαμού σου - όλους αυτούς που μισούν τους εργάτες και τον αγώνα τους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ