«Μαστίγιο και καρότο» από Λιου σε Τσακαλώτο: Κάντε μεταρρυθμίσεις και συζητάμε για το χρέος - iefimerida.gr

«Μαστίγιο και καρότο» από Λιου σε Τσακαλώτο: Κάντε μεταρρυθμίσεις και συζητάμε για το χρέος

EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το «μαστίγιο» των μεταρρυθμίσεων και το «καρότο» της ελάφρυνσης του χρέους υποδέχτηκε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στη συνάντηση των δύο στο Περού.

Ο κ. Λιου συνεχάρη τον κ. Τσακαλώτο για τον διορισμό του εκ νέου στο αξίωμα και επαίνεσε τη δέσμευσή του στην εξεύρεση ενός εποικοδομητικού τρόπου για να προχωρήσει η Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών.

Παράλληλα, τόνισε πως η Ουάσιγκτον συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, επαναβεβαιώνοντας, επίσης, τη σημασία που αποδίδεται στη συνέχιση της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει πως η Ευρώπη πλέον καλείται να συζητήσει το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους.

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ εξέφρασε την ανησυχία του για τη μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη και την υποστήριξή του σε όλες τις προσπάθειες να προληφθούν νέα δεινά μέσω μιας συνεκτικής ευρωπαϊκής αντίδρασης.

Την Κυριακή, ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ θα συναντήσει την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ