Τα τρία σενάρια της επόμενης μέρας στο ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Τα τρία σενάρια της επόμενης μέρας στο ΠΑΣΟΚ

Γιώργος Παπανδρέου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που διαμηνύουν ανοικτά στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ότι δεν μπορούν να σηκώνουν πλέον μόνοι τους το βάρος των μέτρων και ζητούν πολιτικές πρωτοβουλίες από τη Δευτέρα.

Ουσιαστικά στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ διαμορφώνονται τρία σενάρια για το τι μπορεί να είναι αυτές οι πολιτικές πρωτοβουλίες. Πρώτον, κυβέρνηση συνεργασίας με κόμματα και πολιτικούς που είναι «πρόθυμοι» να σηκώσουν το βάρος. Δεύτερον, κυβέρνηση εθνικής ενότητας και, τρίτον, εκλογές.

Ήδη, εικοσιοκτώ βουλευτές του κόμματος ζήτησαν «αλλαγή πορείας» με επιστολή-μανιφεστο προς τον κ. Παπανδρέου όπου μιλούν για «μια εθνική συμφωνία» πάνω σε ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση και άμεση ανακατανομή των βαρών μέσω του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Άλλοι βουλευτές όπως η Σοφία Γιαννακά ζήτησαν πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού για «συνευθύνη», ενώ κάποιοι βουλευτές, όπως ο κ. Σαλαγιάννης, ζητούν κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή εκλογές.

Το κλίμα γίνεται ακόμα πιο βαρύ καθώς με επιστολή τους προς τον υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Ραγκούση, δεκαεννέα βουλετές του ΠΑΣΟΚ ζητούν αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα ταξί.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι ζητούν πολιτικές πρωτοβουλίες και τονίζουν ότι δεν θα ψηφίσουν άλλο νομοσχέδιο που συνοδεύεται από «εκβιασμό» για εκταμίευση ή μη κάποιας δόσης, όπως έγινε στο πολυνομοσχέδιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ