Ο Κλοπ έκλεψε την παράσταση - Η ατάκα του για τον Ζοσέ Μουρίνιο - iefimerida.gr

Ο Κλοπ έκλεψε την παράσταση - Η ατάκα του για τον Ζοσέ Μουρίνιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γιούργκεν Κλοπ είναι ο νέος προπονητής της Λίβερπουλ και 21ος στην ιστορία της ομάδας. Ο Γερμανός παρουσιάστηκε και επίσημα από τους «κόκκινους» υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να πετάξει την πρώτη του ατάκα επί αγγλικού εδάφους.

«Αν ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι ο Special One, τότε εγώ είμαι ο Normal One» τόνισε ο Κλοπ, προκαλώντας γέλια στην αίθουσα Τύπου ενώ και ο ίδιος παρουσιατηκε ιδιαίτερα χαλαρός μπροστά στους εκπροσώπους του Τύπου.

Ο Γερμανός, κράτησε χαμηλά την μπάλα και δεν θέλησε να δώσει υποσχέσεις ενώ δεσμεύτηκε για καλό ποδόσφαιρο και πάθος από τους παίκτες.

Αναλυτικά οι πρώτες του δηλώσεις

-Για την ομάδα και την απόφαση του να πει το «ναι»: «Για έμενα η Λιβερπουλ αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου. Με κέρδισε το πάθος της πόλης για την ομάδα και το ποδόσφαιρο. Οι φίλοι της Λίβερπουλ και εδώ και σε όλο το κόσμο, ζουν για την ομάδα και το ποδόσφαιρο. Δεν είναι μια κανονική ομάδα, είναι κατι διαφορετικό».

-Για τον εαυτό του:
«Δεν θέλω να περιγράψω τον εαυτό μου. Είμαι ένας κανονικός άνθρωπος. Είμαι ο «Normal One»,».

-Για το ρόστερ:
«Έχουμε μεγάλες δυνατότητες. Ένα ρόστερ με γρήγορους παίκτες, δυνατούς παίκτες, όλα υπάρχουν εδώ. Αςς κάνουμε μια νέα αρχή. Θα αρχίσουμε να παίζουμε ένα πολύ παθιασμένο ποδόσφαιρο. Αυτό είναι σημαντικό στο Άνφιλντ. Μπορούμε να έχουμε την καλύτερη ατμόσφαιρα στο κόσμο εδώ. Εάν οι αντίπαλοί σου είναι καλύτεροι από εσένα, τότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τους φέρεις στο επίπεδό σου και να τους σκοτώσεις».

-Πώς θα περιέγραφε τον εαυτό του:
«Ειμαι πολύ χαρούμενος να μεταφέρω το μήνυμα ότι πρόκειται να κάνω ένα νέο ξεκίνημα και να φτιάξω κάτι από τις βάσεις, με ένα ρόστερ από παίκτες που ελπίζει ότι θα μπορέσουν να φέρουν νέες ιδέες»

-Εάν έμενε άνεργος γιατί περίμενε την Μπάγερν:
«Ήμουν διακοπές. Έπαιζα τένις κτλ.. Τώρα για την Μπάγερν δεν σκέφτομαι έτσι. Είμαι στη Λίβερπουλ γιατί η Λίβερπουλ είναι μια cool ομάδα».

-Τι θα ήθελε να πετύχει με τη Λίβερπουλ;
«Επιτυχία; Δεν ξέρω εάν πρέπει να μιλήσουμε για αυτό. Δεν είναι σημαντικό τι πιστεύω εγώ αυτή την στιγμή. Παίζει ρόλο το τι θα κάνουμε μαζί και τι θα κάνουμε όλοι μαζί για να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση. Αυτή την στιγμή η οικογένεια της Λίβερπουλ είναι πολύ απαισιόδοξη και σε αμφισβήτηση. Πρέπει να μάθουμε όλοι να απολαμβάνουμε το παιχνίδι. Η ιστορία είναι κάτι θαυμάσιο. Αλλά είναι κάτι μόνο για να το θυμάσαι. Εμείς τώρα έχουμε τη δυνατότητα να γράψουμε νέα ιστορία».

-για τους στόχους του:
«Χθες υπέγραψα το συμβόλαιο και σήμερα ξύπνησα ως προπονητής της Λίβερπουλ. Όταν έφυγα από την Ντόρτμουντ είχα τονίσει ότι δεν είμαι σημαντικό τι πιστεύουν οι άνθρωποι σε μια ομάδα όταν πηγαίνεις σε αυτή αλλά είναι σημαντικότερο τι θα πιστεύουν για εσένα όταν θα φύγεις. Αφήστε μας να δουλέψουμε. Και πιστεύω ότι μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια θα έχουμε πάρει έναν τίτλο. Εάν δεν το πετύχω τότε ο επόμενος τίτλος που θα κατακτήσω θα είναι στην Ελβετία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ