Ξεκινάει απόψε η αποκομιδή των σκουπιδιών - iefimerida.gr

Ξεκινάει απόψε η αποκομιδή των σκουπιδιών

Σκουπίδια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την λήξη της απεργίας των εργαζομένων στους δήμους αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΕ.Τα συνεργεία καθαρισμού θα αρχίσουν την αποκομιδή των σκουπιδιών από σήμερα το βράδυ, ανάλογα με τη βάρδια ή το αργότερο αύριο το πρωί.

Αμέσως μετά εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ συναντήθηκαν με τον υπουργό Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη, ο οποίος δεσμεύτηκε να σταματήσει την επιστράτευση των απεργών στον τομέα καθαριότητας των δήμων και το θέμα της αποχώρησης των ΜΑΤ από τη χωματερή των Άνω Λιοσίων.

Αναλυτικά, ο κ. Καστανίδης δήλωσε: «Συνεδρίασε πριν από λίγη ώρα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΟΠ -ΟΤΑ και αποφάσισαν ότι δεν θα συνεχίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις και από σήμερα το βράδυ όλοι οι εργαζόμενοι στους Δήμους αλλά και το προσωπικό της καθαριότητας, θα αρχίσει την αποκομιδή των απορριμμάτων κυρίως στις δυο μεγάλες πόλεις, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Μου γνωστοποίησαν πριν από λίγο την απόφασή τους. Κατόπιν αυτών τους διαβεβαίωσα ότι η επιστράτευση, η οποία ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες, δεν έχει νόημα να συνεχιστεί και ότι μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη Σύνοδο Κορυφής θα υπάρξει εισήγησή μου για άρση του καθεστώτος της επιστράτευσης. Ασφαλώς από τη στιγμή που αποκαθίσταται πλήρως η εργασιακή ομαλότητα, θα αποδεσμευτούν οι δυνάμεις των ΜΑΤ από τον χώρο του ΧΥΤΑ της Φυλής».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ