Στον όμιλο της Eurobank εντάσσεται ο Γιώργος Προβόπουλος - iefimerida.gr

Στον όμιλο της Eurobank εντάσσεται ο Γιώργος Προβόπουλος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδoς, Γιώργος Προβόπουλος, αναμένεται να αναλάβει αρμοδιότητες στον τομέα των διεθνών δραστηριοτήτων του ομίλου της Eurobank. Εντός της ημέρας αναμένονται ανακοινώσεις.

Ο Γιώργος Προβόπουλος διατέλεσε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος την περίοδο από τον Ιούνιο του 2008 έως τον Ιούνιο του 2014 και θεωρείται ένα από τα πλέον έμπειρα τραπεζικά στελέχη διεθνώς, αφού όχι μόνο γνωρίζει άριστα τους μηχανισμούς καθώς και πρόσωπα και πράγματα σε Φρανκφούρτη και Βρυξέλλες, αλλά ταυτόχρονα διαθέτει εξαιρετική γνώση σε ό,τι αφορά τη διοίκηση εμπορικών τραπεζών.

Από το 1979 διδάσκει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ την περίοδο 1990-1993 είχε διατελέσει υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς και πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας κατά την περίοδο 1989-1990.

Επί μία δεκαετία, από το 1994, διετέλεσε οικονομικός σύμβουλος στην Alpha Bank και στη συνέχεια είχε αναλάβει τη διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας. Μετά την πώληση της τελευταίας στον γαλλικό όμιλο Credit Agricole ο κ. Προβόπουλος εργάστηκε στην Τράπεζα Πειραιώς και εν συνεχεία το 2008 ανέλαβε τη θέση του διοικητή της ΤτΕ, αντικαθιστώντας τον κ. Γκαργκάνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιώργος Προβόπουλος Eurobank
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ