Στη ΝΔ αποφάσισαν: Στις 22 Νοεμβρίου ψηφίζουν για πρόεδρο - iefimerida.gr

Στη ΝΔ αποφάσισαν: Στις 22 Νοεμβρίου ψηφίζουν για πρόεδρο

EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση – την δεύτερη κατά σειρά – τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κατέληξαν στην ημερομηνία εκλογής πρόεδρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ημερομηνία είναι η Κυριακή 22 Νοεμβρίου, οπότε αν απαιτηθεί και δεύτερος γύρος, η τελική ψηφοφορία θα γίνει την επομένη Κυριακή, 29 Νοεμβρίου.

Η συνεδρίαση της ΚΕΦΑ της ΝΔ κράτησε πάνω από 5 ώρες και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 22:00. Μετά από έντονο προβληματισμό ως προς τα χρονικά περιθώρια και διαβουλεύσεις με τους παρόντες εκπροσώπους των τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ, κατέληξαν στις εν λόγω ημερομηνίες.

Ομόφωνα η απόφαση

«Με ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας αποφασίστηκε οι εκλογές για την ανάδειξη στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να διεξαχθούν την Κυριακή 22 Νοεμβρίου και τυχόν επαναληπτική ψηφοφορία να γίνει την Κυριακή 29 Νοεμβρίου. Επίσης, αποφασίστηκε να συνεδριάσει εκ νέου η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου και ώρα 15:00» αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Ο χρόνος εκλογής προέδρου προέκυψε και από τις τεχνικές δυσκολίες, καθώς η εταιρεία που θα αναλάβει να οργανώσει την διαδικασία και να στήσει το λογισμικό, απαιτεί συγκεκριμένο διάστημα.

Προβληματισμός υπήρξε και για το κόστος της εκλογικής διαδικασίας, το οποίο υπολογίζεται στα 450.000 - 600.000 ευρώ, ενώ αναμένεται να στηθούν περίπου 1.200 – 1.300 κάλπες σε όλη την Ελλάδα.

Αναφορικά με το αντίτιμο που θα κληθούν να πληρώσουν όσοι προσέλθουν στις κάλπες, στο τραπέζι έχουν πέσει δύο προτάσεις: Η μια ζητά να ορισθεί υψηλό κόστος, της τάξης των 20 ευρώ, για να αποθαρρυνθούν οι «περαστικοί» Η άλλη, προτείνει χαμηλό αντίτιμο, της τάξης του 1 ή των 2 ευρώ και μάλιστα να εξαιρεθούν οι ευπαθείς ομάδες από αυτό,

Της 17μελούς επιτροπής προήδρευσε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος. Τον Ευ. Μεϊμαράκη εκπροσώπησε ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Τάσος Γαϊτάνης, τον Απόστολο Τζιτζικώστα η βουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και τον Αδωνι Γεωργιάδη ο Στέφανος Σταμούλης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νέα Δημοκρατία εκλογή προέδρου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ