Την ενοχή Βλαστού ζήτησε ο εισαγγελέας για την απαγωγή Παναγόπουλου - iefimerida.gr

Την ενοχή Βλαστού ζήτησε ο εισαγγελέας για την απαγωγή Παναγόπουλου

Παναγιώτης Βλαστός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως ιθύνοντα νου του σχεδιασμού και της οργάνωσης της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου, το 2007, δέχεται τον Παναγιώτη Βλαστό ο εισαγγελέας Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που ζήτησε την ενοχή του στην πρόταση για την υπόθεση του λεγόμενου «συνδικάτου του εγκλήματος».

Αποτιμώντας ο εισαγγελικός λειτουργός όλα τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο ζήτησε από τους δικαστές ενοχή κατηγορουμένων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο για μερικούς και για επιμέρους πράξεις για άλλους, αλλά και αθωώσεις κάποιων από αυτούς που βρίσκονται στο εδώλιο.

Στην πρόταση του ο εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί αθώος για την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση ο Βασίλης Στεφανάκος και την ενοχή του για μία επιμέρους πράξη ηθικής αυτουργίας σε προμήθεια εκρηκτικών.

Αθώωση επίσης πρότεινε και για τον Δημήτρη Σκαφτούρο όσον αφορά την απαγωγή του εφοπλιστή.

Για άλλους έξι εκ των κατηγορουμένων ο εισαγγελέας πρότεινε αθώωση από όλες τις πράξεις που τους αποδίδονται. Πρόκειται για την δικηγόρο Ελ. Πούλιου, τη σύζυγο του Π. Βλαστού Ι. Χήρα, τον Ι. Θεοδωράκη, τον Ι. Καλογερίδη, τον Εμμανουήλ και τον Χριστόφορο Λασιθιωτάκη.

Στο εδώλιο για την υπόθεση του λεγόμενου «συνδικάτου» κάθονται, για σωρεία παράνομων δραστηριοτήτων της οργάνωσης, 20 πρόσωπα, από τα οποία τα επτά βαρύνονται και για κατηγορίες που αφορούν την απαγωγή του εφοπλιστή, τα λύτρα της οποίας δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ηγετικό ρόλο στον συντονισμό για την δράση του συνδικάτου είχε ο κρατούμενος Παναγιώτης Βλαστός ο οποίος, μαζί με τον επίσης κρατούμενο Γιάννη Σκαφτούρο που κατά την εισαγγελική πρόταση πρέπει να αθωωθεί, δικάζονται ως ηθικοί αυτουργοί της απαγωγής του κ. Παναγόπουλου. Στο κατηγορητήριο αναφέρονται ως φυσικοί αυτουργοί πέντε πρόσωπα, ο Απ. Πετράκης, ο Χαρ. Μουστάκας, ο Αριστομένης Κλεφτόγιαννης, ο Γ.Κατσαγάννης και ο επιχειρηματίας Γιώργος Τρομπούκης.

Στην ογκώδη δικογραφία περιλαμβάνονται επίσης σωρεία κατηγοριών που αφορούν δεκάδες ενέργειες του συνδικάτου όπως μία ανθρωποκτονία, εκρήξεις, απόπειρες ανθρωποκτονιών, κατοχή όπλων και πυρομαχικών κ.α με βασική κατηγορία την συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που βαρύνει και τους 20 κατηγορουμένους.

( ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ