7 ταινίες για όλα τα γούστα στις αίθουσες [κριτική & τρέιλερ] - iefimerida.gr

7 ταινίες για όλα τα γούστα στις αίθουσες [κριτική & τρέιλερ]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας εκφραστικός Ρόμπερτ ντε Νίρο σαν συνταξιούχος και ο διάσημος σκακιστής Μπόμπυ Φίσερ τα βάζουν με τον Μακμπέθ, με αιμοχαρείς Κανίβαλους κι έναν επικίνδυνο σχοινοβάτη. Η εβδομάδα είναι πλούσια σε θεματολογία αλλά όχι τόσο πλούσια σε κινηματογραφικές εκπλήξεις.

7 ταινίες για όλα τα γούστα στις αίθουσες [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 0

Ο Αρχάριος -Κοινωνική ΗΠΑ/2015

  • The Intern
  • Σκηνοθεσία: Νάνσι Μέγιερ
  • Παίζουν: Αν Χάθαγουεϊ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ρενέ Ρούσο

Τι Συμβαίνει:

Οι 101 γκριμάτσες του Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Τρυφερή και ανθρώπινη κωμωδία χαρακτήρων με τον ντε Νίρο να μεταχειρίζεται όλες τις εκφραστικές του δυνατότητες για να αποδώσει τον τρυφερό συνταξιούχο που ζητάει να συμμετέχει στη ζωή. Δηλώνει συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα για ηλικιωμένους που θέλουν να ξαναγυρίσουν στην ενεργό επαγγελματική ζωή και προσλαμβάνεται σε μια μοντέρνα επιχείρηση πωλήσεων ρούχων στο διαδίκτυο. Σε λίγο από εκπαιδευόμενος γίνεται ο πιο στενός συνεργάτης της ιδιοκτήτριας αποδεικνύοντας πως η παλιά η κότα έχει το ζουμί καθώς με τις απλές αλλά ουσιαστικές του παρεμβολές δίνει λύσεις σε πολλά και διαφορετικά ζητήματα που προκύπτουν.

Ταινία που μπορεί κανείς εύκολα να προβλέψει την έκβαση με έναν ντε Νίρο σε μεγάλη φόρμα αφού αυτό που κάνει είναι για τον ίδιο και εύκολο και εντυπωσιακό. Δίπλα του η χαριτωμένη Αν Χαθαγουαίη στο ρόλο της εύθραυστης εργασιομανούς ιδιοκτήτριας του site που δεν μπορεί εύκολα να διαχειριστεί της ζωη της. Φτιάχνουν ένα δίδυμο όπου ο ένας συμπληρώνει τον άλλον συναισθηματικά. Στον αντίποδα η εντυπωσιακή Ρενέ Ρούσο κάνει μια «γεμάτη» εμφάνιση στον ρόλο της ώριμης γυναίκας που ζητά μια ώριμη συντροφιά. Μια ντεμοντέ συναισθηματική κωμωδία που καταναλώνεται ήσυχα και όμορφα χάρις κυρίως στους πρωταγωνιστές που διεκπεραιώνουν τους ρόλους τους με ευθύτητα και επαγγελματισμό.

7 ταινίες για όλα τα γούστα στις αίθουσες [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 1

Θυσιάζοντας ένα πιόνι -Βιογραφική ΗΠΑ/2014

  • Pawn Sacrifice
  • Σκηνοθεσία: Έντουαρντ Ζούικ 
  • Παίζουν : Τόμπι Μαγκουάιρ, Λιβ Σράιμπερ, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Λίλι Ρέιμπ, Ρόμπιν Ουάιγκαρτ, Μάικλ Στάμπαργκ, Έντουαρντ Ζινόβιεφ

Τι Συμβαίνει

Στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου, μία συγκλονιστική αναμέτρηση σκάκι ανάμεσα στον Αμερικανό Μπόμπι Φίσερ και τον Σοβιετικό Μπόρις Σπάσκι έγραψε ιστορία. Το «Θυσιάζοντας Ένα Πιόνι» καταγράφει την τρομακτική άνοδο και πτώση της ιδιοφυΐας του Μπόμπι Φίσερ, που αιχμαλώτισε την φαντασία ολόκληρου του κόσμου.
Ο Μπόμπι Φίσερ προσέλκυσε την προσοχή του σκακιστικού κόσμου ως ένα 6χρονο παιδί-θαύμα, γνωστό για την απόλυτη αφοσίωση και το ανίκητο σερί του. Όταν έφτασε στην εφηβεία, ο Φίσερ είχε εξελιχθεί σε παγκοσμίου κλάσης παίκτη αλλά η μετεωρική του άνοδος είχε αμαυρωθεί από την απρόβλεπτη συμπεριφορά του και τις ολοένα πιο ακραίες απαιτήσεις του.

Ενώ ταξίδευε ανά τον κόσμο, ο Φίσερ συνέθλιβε με ευκολία τους αντιπάλους του αλλά είχε μοναχά μία επιθυμία: να αντιμετωπίσει τον ανίκητο Σοβιετικό παίκτη Μπόρις Σπάσκι, κι έτσι να δώσει τέλος στην 24χρονη κυριαρχία της Σοβιετικής Ένωσης στο σκάκι. Το 1972, η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα και το «Ματς του Αιώνα», ένα παιχνίδι 21 γύρων, κανονίστηκε στο Ρεϊκιαβικ της Ισλανδίας.

Όμως, η ολοένα διογκούμενη εμμονή του Φίσερ με διάφορες θεωρίες συνομωσίας που γεννούσε το ασταθές μυαλό του, επηρεάζουν το παιχνίδι και η αλλόκοτη συμπεριφορά του αναστατώνει τον συνήθως ατάραχο Σπάσκι. Με τον ανταγωνισμό να θυμίζει ολοένα και περισσότερο τις έντονες γεωπολιτικές συγκρούσεις της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, ακόμη και οι πιο κοντινοί σύμβουλοι του Φίσερ δεν είναι σίγουροι αν οι πράξεις του είναι οι καλά υπολογισμένες ενέργειες ενός εκκεντρικού ατόμου ή σημάδια ότι είναι πραγματικά ασταθής ψυχολογικά.

7 ταινίες για όλα τα γούστα στις αίθουσες [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 2

Βόλτα στο Κενό 3D -Βιογραφική ΗΠΑ /2015

  • The Walk
  • Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ζεμέκις
  • Παίζουν: Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Σαρλότ Λε Μπον

Τι Συμβαίνει:

Μια ντεμοντέ αλλά ενδιαφέρουσα ιδέα που την αξιοποιεί στο έπακρο ο διάσημος Ζεμέκις αφού την εικονογραφεί με την βοήθεια της 3D τεχνολογίας. Έτσι τα εναέρια υποκειμενικά πλάνα του σχοινοβάτη αποκτούν μια δυναμική αίσθηση και είναι εντελώς εντυπωσιακά για τον θεατή που έχει την εμπειρία της αιώρησης στο κενό!
Έχουμε να κάνουμε με μια αληθινή ιστορία.

Η ταινία κινείται με την αφηγηματική ανάπτυξη του Forrest Gump, (που γύρισε ο Ζεμέκις) στην οποία ακούμε τον ίδιο τον πρωταγωνιστή να αφηγείται την ιστορία του. Έτσι κι εδώ έχουμε τον Petit να διηγείται ο ίδιος στιγμές της ταινίας, πράγμα που δίνει ένα βάθος, κυρίως στο τι σκεφτόταν όταν περπατούσε πάνω στο τεντωμένο σχοινί.
Μεταφερόμαστε στη Νέα Υόρκη,στις 7 Αυγούστου 1974 την ημέρα που ο Richard Nixon ανακοίνωνει την παραίτηση του, ο Philippe Petit, ένας Γάλλος ακροβάτης, αιφνιδιάζει τη Νέα Υόρκη περπατώντας σε ένα συρματόσχοινο που ενώνει τους πύργους του World Trade Center. Οι περαστικοί, βιαστικοί Νεοϋορκέζοι σήκωσαν τα μάτια και έμειναν στην ίδια στάση για ώρα βλέποντας τον γάλλο σχοινοβάτη Φιλίπ Πετίτ να περπατά για 45 λεπτά, κάνοντας οκτώ διαδρομές πέρα-δώθε, ανάμεσα στους Δίδυμους Πύργους, 411 μέτρα από το έδαφος, χωρίς προστασία και χωρίς την άδεια οποιασδήποτε αρχής.
Στο πλευρό του πρωταγωνιστή, βλέπουμε τον οσκαρικό σερ Μπεν Kίγκσλεϊ, ο οποίος υποδύεται τον Papa Rudy, τον άνθρωπο και μέντορα που έμαθε τον Petit να σχοινοβατεί. Μια εμπνευσμένη ιστορία, ένα θεότρελο σχέδιο, μια εντυπωσιακή σκηνοθεσία για έναν άνθρωπο που του άρεσε να περπατά στο κενό.

7 ταινίες για όλα τα γούστα στις αίθουσες [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 3

Κανίβαλοι -Φρικαλέα Περιπέτεια ΗΠΑ/2015

  • The Green Inferno
  • Σκηνοθεσία: Ιλάι Ροθ
  • Παίζουν: Λορένζα Ίζο, Άριελ Λέβι, Ντάριλ Σαμπάρα, Κίρμπι Μπλις Μπλάντον, Σκάι Φερέιρα, Μάγκντα Απάνοβιτς, Νικολάς Μαρτίνεζ, Άαρον Μπερνς

Τι Συμβαίνει:

Φρικαλέα κωμικοτραγικά αιματοβαμμένη ταινία που η με το ζόρι δραματικότητά της, καταφέρνει να σκορπίσει απλόχερα το γέλιο και να φέρει δάκρυα στα μάτια.

Μια ομάδα φοιτητών ακτιβιστών από τη Νέα Υόρκη, που έχουν μάθει να εξαρτώνται από την τεχνολογία για την κάθε τους ανάγκη, ταξιδεύουν στον Αμαζόνιο για να οργανώσουν τις προσπάθειες προστασίας μιας φυλής ιθαγενών. Η φυλή απειλείται με εξαφάνιση όταν ανακαλύπτεται πολύτιμο πετρέλαιο στην περιοχή τους και μια πολυεθνική βάζει σκοπό να τους εξοντώσει.

Όμως, το αεροπλάνο που μεταφέρει την ομάδα πέφτει στη ζούγκλα και οι επιζώντες, ανήμποροι μακριά από κάθε είδους τεχνολογία, καταλήγουν όμηροι της φυλής που είχαν σκοπό να σώσουν – και στις ιδιαίτερες κανιβαλικές ορέξεις της.

Ο σκηνοθέτης στην τσαπατσούλικη προσπάθεια του να εντυπωσιάσει και να τραβήξει στα άκρα τις σκηνές κανιβαλισμού πετυχαίνει το εντελώς αντίθετο αποτελεσμα καθώς οι ηθοποιοί αλλά και το σενάριο δεν μπορούν να υποστηρίξουν τέτοιες καταστάσεις. Έτσι μέσα απ το τραγικό γεγονός έχουμε μια κωμική κατάληξη με το γέλιο να βγαίνει αβίαστα. Αν προσθέσετε και την σκηνοθεσία επιπέδου Σταυράκου έχετε μια βιτριολική ιλαροτραγωδία ολκής.

Στα πιο γραφικά highlights της ταινίας είναι η σκηνή όταν οι γριές της φυλής τεμαχίζουν σα βόδι έναν από τους ομήρους και τον βάζουν σε ταψί στο φούρνο για φαγητό! Δεύτερο και πιο κακόγουστο, είναι όταν ο σκηνοθέτης θεωρεί απαραίτητο να μας περιγράψει με μακρόσυρτους ήχους την διάρροια που πιάνει μια από τις πρωταγωνίστριες στην μακρόσυρτη αφόδευσή της! Σκηνές απείρου κάλους εξελίσσονται σε όλη την ταινία αλλά με τέτοιο τρόπο που καταντούν εντελώς διασκεδαστικές. Είναι δύσκολο να πάρει κανείς στα σοβαρά αυτό το πόνημα. Η ταινία απευθύνεται σε cult θεατές και προσφέρεται για ομαδική έξοδο της παρέας και ετοιμασίες για ατέλειωτο πανηγύρι!!

7 ταινίες για όλα τα γούστα στις αίθουσες [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 4

Barbie & Οι Αδελφούλες της Σε Μια Απίθανη Κουταβοπεριπέτεια -Animation ΗΠΑ/2015

  • Barbie & Her Sisters in the Great Puppy Adventure 
  • Σκηνοθεσία: Άντριου Το

Τι Συμβαίνει:

Μια καινούργια ταινία, όπου η Barbie πρωταγωνιστεί μαζί με τις τρεις αδερφές της, τη Σκίπερ, τη Στέισι και την Τσέλσι που, μαζί με τα αξιολάτρευτα κουτάβια τους, μπλέκονται σε μυστηριώδεις περιπέτειες, επιστρέφοντας στη γενέτειρα πόλη τους.
Ψάχνοντας στη σοφίτα της γιαγιάς τους, μεταξύ άλλων αναμνηστικών ενθυμίων, βρίσκουν έναν παλαιό χάρτη, που θεωρούν ότι θα τις οδηγήσει σε έναν από καιρό καλά κρυμμένο θησαυρό, κάπου στην πόλη. Τα τέσσερα κορίτσια μαζί με τα κουτάβια τους ξεκινούν για ένα συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού και καταλήγουν να ανακαλύψουν πως τον πλέον ανεκτίμητο θησαυρό τον έχουν ήδη αποκτήσει και δεν είναι άλλος από τη μεταξύ τους αγάπη και τις στιγμές ξεγνοιασιάς και γέλιου που μοιράζονται!

7 ταινίες για όλα τα γούστα στις αίθουσες [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 5

Μάνα -Ντοκυμαντέρ Ελλάδα/2015

  • Mana
  • Σκηνοθεσία : Βάλερυ Κοντάκου

MANA TRAILER from Exile Films on Vimeo.

Τι Συμβαίνει:
Το 1962 τέσσερα (4) ανήλικα κορίτσια έγιναν πρωτοσέλιδο στον Τύπο της εποχής καθώς έφυγαν απ’ τα σπίτια τους για να κλειστούν σε μοναστήρι. Όμως κάθε φορά που το έσκαγαν, οι γονείς τους τις έφερναν πίσω με το ζόρι, μέχρι που τελικά τα κατάφεραν στην τρίτη τους απόπειρα. Σκοπός τους ήταν, περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο, να δημιουργήσουν ένα Ίδρυμα στα πρότυπα του Ιδρύματος Πεσταλότσι (Ελβετία) ώστε να προσφέρουν καταφύγιο σε παραμελημένα και κακοποιημένα παιδιά. Μισό αιώνα αργότερα, οι πρωτεργάτιδες του Λυρείου Παιδικού Χωριού στο Νέο Βουτζά Αττικής, συνεχίζουν να περιθάλπουν και να φροντίζουν παιδιά χωρίς βοήθεια από το κράτος και την Εκκλησία.

«Το Μάνα είναι μια διαφορετική ιστορία γυναικείας χειραφέτησης», λέει η Βάλερυ Κοντάκου, «... οι ηρωίδες της ταινίας κατέρριψαν τα στερεότυπα για να κάνουν αυτό που θέλουν. Να δημιουργήσουν και να προσφέρουν. Και αυτό που δημιούργησαν έχει αλλάξει τις ζωές εκατοντάδων παιδιών ως τώρα, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια του όρου οικογένεια. Όταν πρωτογνώρισα τις μοναχές πριν από 20 χρόνια, μου έκανε εντύπωση η προσαρμοστικότητά τους και η ικανότητά τους να μεγαλώνουν παιδιά γεμάτα αυτοπεποίθηση, που ήξεραν ότι ανήκουν κάπου. Το Λύρειο ήταν το σπίτι τους και ήταν περήφανα γι’ αυτό. Μου προξένησε επίσης ενδιαφέρον ο κόσμος που ερχόταν από κάθε γωνιά της Αθήνας κάθε Σαββατοκύριακο για να επισκεφτεί τα παιδιά, να τους φέρει πράγματα, να παίξει μαζί τους ή απλά να βοηθήσει με το μαγείρεμα. Ήταν μια κοινότητα πολύ ευρύτερη από τα στενά πλαίσια του παιδικού χωριού.»

7 ταινίες για όλα τα γούστα στις αίθουσες [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 6

Macbeth -Δράμα Αγγλία, ΗΠΑ/2015

  • Σκηνοθεσία: Τζάστιν Κερζέλ
  • Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Ντέιβιντ Θιούλις, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Τζακ Ρέινορ, Σον Χάρις, Πάντι Κονσιντάιν

Τι Συμβαίνει:

Σκωτία, 16ος αιώνας.Έπειτα από μια σκληρή μάχη, ο Μάκβεθ, πιστός ακόλουθος και στρατηγός του Βασιλιά Ντάκαν, κατάφερε να καταστείλει την επανάσταση. Μαζί με το στρατηγό Μπάνκο, συναντούν τρεις γυναίκες που αναδύονται από τα πτώματα των πεσόντων στρατιωτών και προφητεύουν ότι ο Μάκβεθ θα γίνει Βασιλιάς της Σκωτίας, ενώ ο Μπάνκο πατέρας μελλοντικών βασιλιάδων.

Τυφλωμένος από φιλοδοξία, ο Μάκβεθ στέλνει ένα γράμμα στη σύζυγο του λέγοντας της για την προφητεία. Εκείνη, χρόνια μάκρυα από το σύζυγο της και σε βαθύ πένθος για την απώλεια του μοναδικού τους παιδιού, τον παρακινεί να δολοφονήσει το Βασιλιά για να πάρουν το θρόνο. Μετά τους εορτασμούς για τη νίκη, ο Βασιλιάς πέφτει για ύπνο, αγνοώντας ότι η Λαίδη Μάκβεθ έχει ναρκώσει τους φρουρούς του. Ενώ το Ινβερνές κοιμάται, ο Μάκβεθ σκοτώνει το Βασιλιά του. Μέσα στη σύγχυση και το πένθος, ο Μάκβεθ στέφεται Βασιλιάς.

Ο Μπάνκο ωστόσο υποψιάζεται το νέο του Βασιλιά- δεν έχει ξεχάσει την προφητεία. Ο Μάκβεθ διατάζει το θάνατο του Μπάνκο, και του μοναχογιού του, Φλινς. Η εντολή εκτελείται, αλλά ο νεαρός Φλινς καταφέρνει να δραπετεύσει.

Ο τρόμος οδηγεί το Μάκβεθ να αναζητήσει ξανά μια νέα προφητεία. Οι τρεις μάγισσες του λένε ότι δε θα πεθάνει από το χέρι κανενός άντρα που βγήκε από τη μήτρα της μητέρας του. Η προφητεία του δίνει μία μικρή ανακούφιση, αλλά ανίκανος πια να εμπιστευτεί οποιονδήποτε, μετατρέπεται σε τύρρανο που σκοτώνει όποιον του αντισταθεί.

Οι ενοχές πνίγουν τη Λαίδη Μάκβεθ και η σκέψη ότι χάνει το σύζυγο της από το σκοτάδι, την οδηγεί στην τρέλα. Ανίκανη να κάνει κάτι πια, πεθαίνει μέσα σε οράματα του νεκρού παιδιού τους.

Ο πρωτότοκος γιος του Βασιλιά Ντάνκαν, Μάλκολμ επιστρέφει να διεκδικήσει το θρόνο από το Μάκβεθ, μαζί με τον κόμη Μακντόφ. Ο Μάκβεθ ισχυρίζεται ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, όταν ο Μακντόφ του αποκαλύπτει ότι τον πήρανε από τη μήτρα της μητέρας του πρόωρα. Ο Μάκβεθ παραδίδεται στον αναπόφευκτο θάνατο του.

Ένα μικρό παιδί βρίσκει το πτώμα του Μάκβεθ. Είναι ο Φλινς. Παίρνει το σπαθί του Βασιλιά στα χέρια του και χάνεται μέσα στην πόλη που φλέγεται ακόμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ταινίες κινηματογράφος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ