Κώστας Μπακογιάννης: Εξήγγειλε επιχειρηματικό πάρκο στα Οινόφυτα - iefimerida.gr

Κώστας Μπακογιάννης: Εξήγγειλε επιχειρηματικό πάρκο στα Οινόφυτα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα άκρως φιλόδοξο σχέδιο εξήγγειλε την Τετάρτη, στο πλαίσιο του 16ου συνεδρίου «Prodexpo», ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για τη δημιουργία οργανωμένης βιομηχανικής ζώνη (Επιχειρηματικό Πάρκο Εξυγίανσης) στην περιοχή των Οινοφύτων-Σχηματαρίου.

«Αναλαμβάνω την πρωτοβουλία θεσμικά και θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα επιχειρησιακή, διοικητική, και οικονομική, με σκοπό στο τέλος της θητείας της η βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων να είναι Πρότυπη Βιομηχανική Πόλη χωρίς περιβαλλοντικές συνέπειες. Ένας πόλος μεγάλης τοπικής, αλλά και εθνικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης» ανέφερε συγκεκριμένα.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, η χρηματοδότηση του Επιχειρηματικού Πάρκου θα προέλθει από ίδια συμμετοχή των ιδιοκτητών ακινήτων στην περιοχή και των συμμετεχόντων στο φορέα υλοποίησης, από κονδύλια του ΕΣΠΑ και από δανεισμό. Η Περιφέρεια Στεράς Ελλάδας θα αναλάβει την υλοποίηση της πρώτης φάσης του έργου που είναι η εκπόνηση της μελέτης και η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης αναγνώρισης της περιοχής ως Άτυπης Βιομηχανικής Συγκέντρωσης και παράλληλα θα ηγηθεί της δημιουργίας του φορέα υλοποίησης.

Η ανάπτυξη σχεδιάζεται να υλοποιηθεί σε περιοχή που είναι περίπου 8 - 10 χιλιάδες στρέμματα και σήμερα δεν διαθέτει ούτε βασικές υποδομές.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ