Μπλανσάρ: Με σκληρή λιτότητα δεν θα επιτύχει το ελληνικό πρόγραμμα - iefimerida.gr

Μπλανσάρ: Με σκληρή λιτότητα δεν θα επιτύχει το ελληνικό πρόγραμμα

REUTERS/MIKE THEILER
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απουσία μεταρρυθμίσεων και ανάπτυξης πιθανότατα θα οδηγήσουν σε αποτυχία του ελληνικού προγράμματος, όπως επεσήμανε ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Ολιβιέρ Μπλανσάρ.

«Χρειάζεσαι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη, διαφορετικά κάνεις μισές δουλειές (με περισσότερη λιτότητα) και αν συμβεί αυτό πιστεύω ότι το ελληνικό πρόγραμμα μπορεί να μην πετύχει», ανέφερε.

Οπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρώην οικονομολόγου του ΔΝΤ, το τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης στην Ελλάδα, δεν θα επιτύχει εάν η χώρα επιβαρυνθεί και με άλλη σκληρή λιτότητα.

Η δημοσιονομική προσαρμογή που καλείται να εφαρμόσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια είναι πολύ μικρότερη από πριν, αλλά και πάλι είναι μεγαλύτερη από ότι θα έπρεπε», τόνισε σε ομιλία στο Cass Business School.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελληνικό πρόγραμμα Ολιβιέ Μπλανσάρ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ