Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Θανατηφόρα χημικά στα δακρυγόνα των ΜΑΤ - iefimerida.gr

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Θανατηφόρα χημικά στα δακρυγόνα των ΜΑΤ

Γενικό Χημείο του Κράτους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να βάλει τέλος στη χρήση χημικών ουσιών καλεί την πολιτεία ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, επισημαίνοντας ότι αυτά μπορεί να οδηγήσουν «σε παροδικές βλάβες της υγείας μέχρι το χειρότερο».

Με αφορμή το θάνατο του διαδηλωτή, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, ο Ιατρικός Σύλλογος θέτει το θέμα της επικινδυνότητας από τη χρήση χημικών ουσιών, και υπογραμμίζει ότι τα αποτελέσματα ανάλυσης χρησιμοποιηθέντων φιαλιδίων χημικών, που είχε αποστείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους τον Ιούνιο, «έδειξαν μεταξύ άλλων την ύπαρξη της χημικής ουσίας CS, η οποία σύμφωνα και με την άποψη της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, κατατάσσεται στα χημικά όπλα με σοβαρές έως και πολύ σοβαρές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό».

«Με απόφαση του ΟΗΕ (2603/16-12-1969) απαγορεύεται η χρήση αυτού του τύπου των χημικών ουσιών από τα κράτη μέλη για πολεμικούς σκοπούς. Ακόμη η σύμβαση του Παρισιού του 1993, που έχει επικυρωθεί και από την Ελλάδα, προβλέπει την απαγόρευση παραγωγής χημικών ουσιών για στρατιωτικούς σκοπούς και εμείς προσθέτουμε ποσό μάλλον για ειρηνικά διαδηλώνοντες πολίτες», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ