Η ειρωνεία του Αδωνι: Παραδέχομαι τον Τσίπρα, είναι πραγματικά σπουδαίος - iefimerida.gr

Η ειρωνεία του Αδωνι: Παραδέχομαι τον Τσίπρα, είναι πραγματικά σπουδαίος

EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πυρά» κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής για οικονομικά ζητήματα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και διεκδικητής της προεδρίας του κόμματος, Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης επετέθη και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως «θέλει πολύ μεγάλο θράσος για να μας ζητάτε ψήφο εμπιστοσύνης. Αλλά πράγματι έχετε δίκιο να γελάτε. Από τον κύριο Τσίπρα το θράσος δεν λείπει. Ήρθε στη Βουλή προχθές και ακούστε τι μας είπε. Είναι πραγματικά σπουδαίος για αυτό, τον παραδέχομαι. Είπε ότι η δικιά του ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι η καλή ανακεφαλαιοποίηση. Ξέρετε γιατί το είπε αυτό; Γιατί όταν γινόταν ανακεφαλαιοποίηση επί των ημερών μας ήταν η κακιά. Ήταν για τους τραπεζίτες. Ήμασταν όργανα του μεγάλου κεφαλαίου. Αλλά τώρα ο κ. Τσίπρας βρήκε την καλή ανακεφαλαιοποίηση. Την ανακεφαλαιοποίηση υπέρ των φτωχών».

Παράλληλα, ζήτησε συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τις ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την επιδείνωση της οικονομίας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλούσε με εξεταστικές για το Μνημόνιο. Το ίδιο κόμμα κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Τι επιτυγχάνετε, λοιπόν, βάσει των στοιχείων που εσείς καταθέσατε; Παραδέχεστε ότι το 2014 η Ελλάδα είχε ανάπτυξη 0,14%. Εσείς προβλέπετε για το 2015 ανάπτυξη με αρνητικούς δείκτες και μείωση του ΑΕΠ. Για το 2016 προβλέπετε ύφεση, όταν εμείς προβλέπαμε αύξηση του ΑΕΠ. Στη διετία σας χάνονται δέκα μονάδες του ΑΕΠ από την οικονομία, σύμφωνα με το δικό σας προσχέδιο», τόνισε και συνέχισε:

«Για τους ανέργους τι παραδέχεστε, που δήθεν είστε ευαίσθητοι; Το 2015 θα ήταν 19,5%, αν δεν είχε πέσει η κυβέρνηση της ΝΔ. Στο νέο μεσοπρόθεσμο που κατέθεσε ο κ. Τσίπρας προβλέπεται για τις 31.12.2016 ανεργία 25,8%. Αύξηση δηλαδή 6,3 μονάδες. Η συντηρητική εκτίμηση είναι 40.000 άνεργοι η μονάδα, που σημαίνει ότι εξαιτίας σας 250.000 άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους από εσάς που μας κουνάγατε το δάχτυλο. Δεν πρέπει λοιπόν να κάνουμε μια Εξεταστική για όλα αυτά; Να δούμε ποιοι ήταν αυτοί που φέσωσαν την οικονομία 18 δισ. ευρώ και έστειλαν στην ανεργία 250.000 ανθρώπους;».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στον νέο υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, ισχυριζόμενος πως η παραλαβή του συγκεκριμένου υπουργείου έχει «συμβολισμούς», καθώς «δεν αναγνωρίζει τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ