Αναγνωστοπούλου: Τέρμα τα «κυρά Τασία» -Αιχμές για Μεϊμαράκη και Ιερώνυμο

Αν και δεν τους κατονόμασε, η Σία Αναγνωστοπούλου άφησε αιχμές για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, από το βήμα της Βουλής.

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας υπογράμμισε τη σημασία των ανθρωπιστικών σπουδών και των κοινωνικών επιστημών καθώς αυτές, όπως είπε «θα απέτρεπαν δολοφονικές επιθέσεις όπως αυτή του Παύλου Φύσσα και σεξιστικές εκφράσεις όπως ''κυρά Τασία'' ή ''κάποια κυρία που λέει ανοησίες''».

Με αυτή τη φράση της ουσιαστικά αναφερόταν στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ προεκλογικά αναφερόταν στην Τασία Χριστοδουλοπούλου αποκαλώντας την «κυρία Τασία», ενώ ο Αρχιεπίσκοπος αντιδρώντας στην πρόταση της κ. Αναγνωστοπούλου για απλοποίηση της απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών είχε μιλήσει για «μία κυρία που λέει ανοησίες».

Ακόμη, στην ομιλία της, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στην άμεση ψήφιση μεταβατικού πλαισίου για τη λύση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ΑΕΙ όπως διαδικασία εκλογής και εξέλιξης μελών ΔΕΠ, εκδημοκρατισμός εκλογής μονοπρόσωπων οργάνων διοίκησης, επανακαθορισμός αρμοδιοτήτων συγκλήτου με περισσότερες εξουσίες, εξορθολογισμός λειτουργίας συμβουλίων. Ακόμη αναφέρθηκε σε ρύθμιση για τα ζητήματα φοιτητικής μέριμνας και σίτισης, όπως και σε επιδότηση ενοικίων για την κάλυψη αναγκών τουλάχιστον των πρωτοετών φοιτητών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ