Σούπα με καρότα και τζίτζερ

Δώστε ώθηση στο στομάχι με το απίστευτο αυτό πιάτο.


Υλικά

  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 ζωμό κότας η λαχανικών
  • 1 γλυκοπατάτα, μέτρια, κομμένη σε κύβους
  • 5 χοντρά καρότα, καθαρισμένα και κομμένα
  • 1 κουταλιά σούπας σκόνη τζίτζερ και κομμάτια φρέσκου τζίτζερ

Εκτέλεση

  • Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα
  • Προσθέστε το κρεμμύδι και ασπρίστε το για 2-3 λεπτά
  • Βάλτε το ζωμό και 3 φλυτζάνια νερό
  • Προσθέστε τη γλυκοπατάτα, τα καρότα και το τζίτζερ
  • Βάλτε τη σούπα να βράσει, χαμηλώστε τη φωτιά ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά
  • Αφήστε την περίπου 20 λεπτά
  • Βγάλτε τα λαχανικά και τοποθετήστε τα σε ένα μίξερ με λίγα υγρά
  • Θα βγει ένας υγρός πουρές, γευστικότατος
  • Ξαναβάλτε τον πουρέ σε μπολ και προσθέστε όσα υγρά χρειάζονται
  • Ρίξτε το αλάτι και το πιπέρι που επιθυμείτε

Δεν θέλω να το παινευτώ, αλλά δεν υπάρχει αυτή η σούπα!

Λίγη κρέμα γάλακτος ή λίγο γιαούρτι στο μέσον του πιάτου, για μεγαλύτερη απόλαυση:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή σούπα καρότα τζίτζερ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ