Παυλόπουλος σε Βούτση: Εύχομαι να είστε πρόεδρος όλων των βουλευτών

Ως μια έμμεση αιχμή προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου μπορεί να εξηγηθεί η ατάκα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου προς τον νέο πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση: «Εύχομαι να είστε πρόεδρος όλων των βουλευτών και εκείνων που υπερασπίζονται το πολίτευμα».

Στη συνάντηση που είχαν το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών, στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης συνταγματικής αναθεώρησης.

Ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε επίσης την ελπίδα να τονωθεί ο νομοθετικός έλεγχος της Βουλής και να αποκτήσει την ουσία που του δίνει το Σύνταγμα. Ο Νίκος Βούτσης παρέδωσε στον Πρόεδρο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για νέο πρόεδρο του Σώματος και το προεδρείο.

Σημείωσε ακόμα ότι η Βουλή έχει τη φιλοδοξία να κλείσει ο κύκλος των εξαρτήσεων και των δεσμεύσεων, προσθέτοντας ότι απώτερος στόχος είναι η χώρα να φύγει από τα μνημόνια σε 3 με 4 χρόνια. Ο κ. Παυλόπουλος επανέλαβε ότι εκείνος, ως ανώτατος πολιτειακός άρχοντας, θα ασκήσει τα καθήκοντά του όπως ορίζει το Σύνταγμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ