Παυλόπουλος σε Βούτση: Εύχομαι να είστε πρόεδρος όλων των βουλευτών - iefimerida.gr

Παυλόπουλος σε Βούτση: Εύχομαι να είστε πρόεδρος όλων των βουλευτών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως μια έμμεση αιχμή προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου μπορεί να εξηγηθεί η ατάκα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου προς τον νέο πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση: «Εύχομαι να είστε πρόεδρος όλων των βουλευτών και εκείνων που υπερασπίζονται το πολίτευμα».

Στη συνάντηση που είχαν το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών, στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης συνταγματικής αναθεώρησης.

Ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε επίσης την ελπίδα να τονωθεί ο νομοθετικός έλεγχος της Βουλής και να αποκτήσει την ουσία που του δίνει το Σύνταγμα. Ο Νίκος Βούτσης παρέδωσε στον Πρόεδρο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για νέο πρόεδρο του Σώματος και το προεδρείο.

Σημείωσε ακόμα ότι η Βουλή έχει τη φιλοδοξία να κλείσει ο κύκλος των εξαρτήσεων και των δεσμεύσεων, προσθέτοντας ότι απώτερος στόχος είναι η χώρα να φύγει από τα μνημόνια σε 3 με 4 χρόνια. Ο κ. Παυλόπουλος επανέλαβε ότι εκείνος, ως ανώτατος πολιτειακός άρχοντας, θα ασκήσει τα καθήκοντά του όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ