Η Ιkea θα φτιάξει μια «Μικρή Βενετία» στο Λονδίνο - iefimerida.gr

Η Ιkea θα φτιάξει μια «Μικρή Βενετία» στο Λονδίνο

Ikea
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι το τελευταίο και πιο μεγαλόπνοο project της διάσημης σκανδιναβικής εταιρείας επίπλων Ikea. Η Ιkea σκοπεύει να κατασκευάσει μια ολόκληρη γειτονιά στο ανατολικό Λονδίνο που θα περιστοιχίζεται από υδάτινα κανάλια σαν μια άλλη «Μικρή Βενετία» του Βορρά.

Τα πλάνα της περιλαμβάνουν την κατασκευή 1200 σπιτιών, αλλά και καταστημάτων και ενός ξενοδοχείου με 35ο δωμάτια σε μια έκταση 26 εκταρίων που αγόρασε η Ikea στο Ανατολικό Λονδίνο κοντά στο Ολυμπιακό Πάρκο του Στράτφορντ.
Η νέα λονδρέζικη γειτονιά της Ikea θα περιβάλλεται από δύο μεγάλα κανάλια και μάλιστα τα πλάνα περιλαμβάνουν συγκοινωνίες μέσω των καναλιών με ταξί-ταχύπλοα, ένα πλεούμενο κοκτέιλ μπαρ, καθώς και μαρίνες για το άραγμα σκαφών.
Οι σχεδιαστές της νέας γειτονιάς μιλούν για μια ειδυλλιακή και ανθρώπινη γειτονιά με παροχές υγείας και παιδείας σε κοντινές αποστάσεις ώστε να περιορίζονται οι μετακινήσεις των κατοίκων, αλλά και πρότυπο υπόγειο σύστημα αποκομιδής των σκουπιδιών.
Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές οι τιμές των ακινήτων, αλλά αναμένονται να είναι σχετικά χαμηλές, ακολουθώντας την value for money πολιτική των Ikea.
Πάντως ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον δηλώνει ενθουσιασμένος από το project και εξηγεί πως αν υλοποιηθούν τα πλάνα της Ikea (σκοπεύει να έχει εκδώσει τις άδειες μέχρι το φθινόπωρο του 2012 και να αρχίσει τις κατασκευές στις αρχές του 2013) αυτή η γειτονιά θα αποτελεί το φαεινότερο παράδειγμα των οφελών που θα αποκομίσει το Λονδίνο από τη διοργάνωση των Ολυμιακών Αγώνων του 2012

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ