Ο Καρλ Λιούις στο στίβο της πολιτικής - iefimerida.gr

Ο Καρλ Λιούις στο στίβο της πολιτικής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές και ταχύτερους δρομείς όλων των εποχών, ο Καρλ Λιούις ανακοίνωσε πως θα κατέβει στο στίβο ... της πολιτικής, στις εκλογές του Νιου Τζέρσεϊ για τη Γερουσία. Στο πλευρο του θα είναι οι Δημοκρατικοί.

Ο 49χρονος πλέον Λιούις δήλωσε πως αποφάσισε να διεκδικήσει την ψήφο των κατοίκων του Ουιλινγκμπόρο, όπου και διαμένει, θέτοντας υποψηφιότητα στην πολιτεία του Νιού Τζέρσεϊ. Ο μεγαλύτερος θρίαμβος του Καρλ Λιούις καταγράφηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες το 1984, όπου κέρδισε χρυσό μετάλλιο στα 100 και τα 200 μέτρα, στο άλμα εις μήκος και στην σκυταλοδρομία 4x100. Κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια στις αντίστοιχες Ολυμπιάδες που ακολούθησαν, με τελευταίο ολυμπιακό τίτλο το χρυσό στο άλμα εις μήκος στην Ατλάντα το 1996.

Έμπειρος αθλητής, αλλά πολιτικά νεοσσός, δηλώνει ο Αμερικανός, που θέτει ως στόχο έχει να βοηθήσει τα παιδιά, τις οικογένειες και τους ηλικιωμένους που έχουν ανάγκη.

«Όταν τρέχω, μπορείτε να δείτε ακριβώς το ρεκόρ μου, τρέχω για να κερδίσω», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου, ο Λιούις και συνέχισε: «Θα επικεντρωθώ στα παιδιά, και το μέλλον. Δεν μπορούμε να ησυχάσουμε μέχρι όλοι να είμαστε σίγουροι ότι οι οικογένειές μας μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς και να μπορούν να αναθρέψουν τα παιδιά τους εδώ. Οι ηλικιωμένοι μας, να μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους και να μπορούν να πληρώσουν, για την υγεία και τα φάρμακα τους» επεσήμανε ο πρώην σπρίντερ, που φαίνεται πως έχει πάρει σοβαρά το ρόλο του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ