Εκρηκτικό «ράλι» στο Χρηματιστήριο για τις τράπεζες: Κέρδη μέχρι και 22% - iefimerida.gr

Εκρηκτικό «ράλι» στο Χρηματιστήριο για τις τράπεζες: Κέρδη μέχρι και 22%

Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από πολλές «μαύρες» μέρες, το Χρηματιστήριο ανέκαμψε με πρωταγωνιστή τις τράπεζες. Στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, εν μέσω θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 667,09 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 4,07%.

Ο τραπεζικός δείκτης έκανε έκρηξη σημειώνοντας κέρδη 22,15%, ενώ την περασμένη εβδομάδα είχε υποχωρήσει κατά 30,67% και από τις αρχές του έτους είχε καταγράψει απώλειες 83,36%.

Την μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο σημείωσε η Alpha Bank (+25%) κλείνοντας στα 0,115 ευρώ και ακολούθησαν οι Τρ. Πειραιώς (+24,64%), η ΕΤΕ (+20,55%) και Εurobank (+20%).

Η αξία των συναλλαγών παρουσιάστηκε αυξημένη σε σχέση με τη συνεδρίαση της Παρασκευής και ανήλθε στα 32,369 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 148.623.523 τεμάχια.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς αυξήθηκε κατά 1,7 δισ. ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 5,40%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,57%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ