Σαπέν: Υλοποιείστε τις δεσμεύσεις γρήγορα για να συζητήσουμε το χρέος - iefimerida.gr

Σαπέν: Υλοποιείστε τις δεσμεύσεις γρήγορα για να συζητήσουμε το χρέος

Aris Oikonomou / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες ώρες πριν από το Eurogroup (στο οποίο θα συμμετάσχει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και το οποίο είναι το πρώτο μετά την επανεκλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, στέλνει μήνυμα στην Αθήνα για τήρηση των δεσμεύσεων.

«Θα πάρουμε τη θερμοκρασία της νέας κυβέρνησης. Θέλουμε να δούμε την αποφασιστικότητά της να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της με βάση τη συμφωνία του Ιουλίου και εντός του σωστού χρονοδιαγράμματος», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός.

Παράλληλα, κατέστησε σαφές πως όσο το συντομότερο εφαρμοστεί η συμφωνία, τόσο πιο γρήγορα θα εξετάσουν οι δανειστές το ζήτημα ελάφρυνσης του χρέους, ένα βήμα που πρέπει να ολοκληρωθεί προτού το ΔΝΤ μπορέσει να παράσχει περαιτέρω χρηματοδότηση στην Ελλάδα.

Πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα συναντηθεί με τον Μισέλ Σαπέν και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ