Πορτογαλία: Η κεντροδεξιά κέρδισε τις εκλογές, παρά το μνημόνιο - iefimerida.gr

Πορτογαλία: Η κεντροδεξιά κέρδισε τις εκλογές, παρά το μνημόνιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο απερχόμενος κεντροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός είναι ο νικητής των βουλευτικών εκλογών στην Πορτογαλία, εξασφαλίζοντας άνετο προβάδισμα απέναντι στο Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα στο 80% των εκλογικών περιφερειών η κεντροδεξιά θα χάσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός του πρωθυπουργού Πέντρο Πάσος Κοέλιο, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2011, εξασφαλίζει το 40,04% των ψήφων, έναντι του Σοσιαλιστικού Κόμματος που εξασφαλίζει το 31,65%, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Το Μπλοκ της Αριστεράς εξασφαλίζει το 9,44% των ψήφων και η συμμαχία του Κομμουνιστικού Κόμματος με τους Πράσινους το 7,63%.

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σοσιαλιστής Αντόνιο Κόστα, αποδέχθηκε την ήττα του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές της Πορτογαλίας τη Κυριακή μετά τις ενδείξεις των exit poll και καταμέτρηση του 80% των ψηφοδελτίων που έδωσαν το προβάδισμα στον κεντροδεξιό συνασπισμό.

«Θέλω να συγχαρώ [τον πρωθυπουργό Πέντρο] Πάσος Κοέλιο και [αναπληρωτή πρωθυπουργό] Πάουλο Πόρτας," είπε χθες. "Το Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν πέτυχε τους στόχους του».
Ο κυβερνητικός συνασπισμός του πρωθυπουργού Πέντρο Πάσος Κοέλιο, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2011, εξασφαλίζει το 38.44% των ψήφων, έναντι του Σοσιαλιστικού Κόμματος που εξασφαλίζει το 32.35%, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Το Μπλοκ της Αριστεράς εξασφαλίζει το 10.19% των ψήφων και η συμμαχία του Κομμουνιστικού Κόμματος με τους Πράσινους το 8.22%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πορτογαλία εκλογές 2015 κεντροδεξιά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ