Υποδιευθυντής του ΤΕΕ Αθήνας πλαστογράφησε έγγραφα για να δώσει απολυτήριο στη γυναίκα του - iefimerida.gr

Υποδιευθυντής του ΤΕΕ Αθήνας πλαστογράφησε έγγραφα για να δώσει απολυτήριο στη γυναίκα του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την οριστική έξοδο από ΤΕΕ Αθήνας έδειξε το Γ' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας σε καθηγητή, τον οποίο το πειθαρχικό συμβούλιο απέπεμψε με απόλυση.

Συγκεκριμένα, ο προσφεύγων που είχε θέση υποδιευθυντή στο ΤΕΕ της Αθήνας φέρεται ότι μεθόδευσε ως εκ της θέσεως του και κατάφερε να εξαφανίσει τόσο τις καταστάσεις δικαιολόγησης απουσιών του Α΄ και Β΄ τετραμήνου του διδακτικού έτους 2001-2002 του τμήματος κομμωτικής που είχε συντάξει ο υπεύθυνος καθηγητής του τμήματος, όσο και την κατάσταση απολυμένων του ίδιου σχολικού έτους του τμήματος κομμωτικής. Στην θέση τους έβαλε δύο νέες καταστάσεις που έφτιαξε ο ίδιος, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές και τη σύζυγό του!

Στις πλαστές αυτές καταστάσεις η γυναίκα του εμφανιζόταν ως φοιτήτρια που δικαιολογεί τις απουσίες της και τις αντικατέστησε με τις πραγματικές καταστάσεις που είχε παραδώσει ο υπεύθυνος καθηγητής.

Στην συνέχεια κατασκεύασε μια άλλη νέα κατάσταση απολυομένων του επίμαχου σχολικού έτους στην οποία συμπεριλαμβανόταν η γυναίκα του και την πλαστή κατάσταση απολυομένων την αντικατέστησε με την αυθεντική.

Έτσι, η γυναίκα του έλαβε απολυτήριο από το τμήμα κομμωτικής κατά τη σχολική περίοδο 2001-2002.

Ο καθηγητής καταδικάστηκε και από τον Άρειο Πάγο σε φυλάκιση 22 μηνών για υπεξαγωγή εγγράφων και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Ακολούθησε, το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο το οποίο του επέβαλε την πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης για τα αδικήματα «της παράβασης καθήκοντος κατά τον ποινικό νόμο και της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς διαγωγής εντός υπηρεσίας».

Ο υποδιευθυντής του ΤΕΕ προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης, ωστόσο η προσφυγή του έπεσε στο κενό, με το ΣτΕ να απορρίπτει τους ισχυρισμούς του λόγω της βαρύτητας των πράξεων του.

Ο δαίμων του διαδικτύου έκανε το ΤΕΕ... ΤΕΙ

Στην αρχική απόδοση της είδησης είχε γραφτεί εκ παραδρομής πως το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή υποδιευθυντή ΤΕΙ της Αθήνας και όχι ΤΕΕ όπως ήταν στην πραγματικότητα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Ωστόσο μετά από επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος του ΤΕΙ κος Μιχάλης Μπρατάκος με το iefimerida, το λάθος αναγνωρίστηκε και διορθώθηκε άμεσα, καθώς είναι προφανές πως η είδηση αφορούσε αποκλειστικά τμήμα του ΤΕΕ Αθήνας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ