Οι αποκαλύψεις της Ολγας, τα «καρφιά» Κοντονή για τη Ζωή και άλλα ευτράπελα [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι αποκαλύψεις της Ολγας, τα «καρφιά» Κοντονή για τη Ζωή και άλλα ευτράπελα [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πλούσιο ήταν το παραπολιτικό ρεπορτάζ που προέκυψε από την σημερινή ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για την εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής.

Από τα μικρά και μεγάλα «πηγαδάκια» που δημιουργήθηκαν προέκυψαν ειδήσεις τις οποίες φέρνει στη δημοσιότητα η ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος.

Τα «καρφιά» Κοντονή για την Ζωή

Η πρώτη αφορά στο τεράστιο ενδιαφέρον που έδειξαν οι βουλευτές για την τελετή παράδοσης-παραλαβής του προεδρείου της Βουλής. Όπως τονίζει, το Βήμα, οι βουλευτές «εγκατέλειψαν αμέσως την αίθουσα της Ολομέλειας και έτρεξαν προς την πλησιέστερη τηλεόραση, συνωστίζονταν ποίος θα είναι πιο κοντά σ' αυτήν και ζήτησαν ένταση στη φωνή για να ακούσουν, όπως έλεγαν τα «καρφιά» της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

»Και η Ζωή δεν τους απογοήτευσε, αφού η τελετή παράδοσης - παραλαβής έγινε με «φαρμακερά βέλη» εκ μέρους της. Μάλιστα, όταν σε κάποια στιγμή είπε στον νέο πρόεδρο ότι θα παραμείνει αρωγός στις προσπάθειές του για Δημοκρατία, ακούστηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού Στ. Κοντονής να λέει: «Και ποιος σου ζήτησε βοήθεια εσένα κυρία μου. Το μόνο που μπορείς να προσφέρεις είναι να σταματήσεις επιτέλους να μιλάς. Ετσι θα ησυχάσουμε». Έδωσαν συγχαρητήρια στον κ. Κοντονή οι υπόλοιποι βουλευτές που τον άκουσαν.

Οι αποκαλύψεις της Ολγας, τα «καρφιά» Κοντονή για τη Ζωή και άλλα ευτράπελα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

(Πηγή φωτο: vima.gr)

»Αλλά το ωραιότερο έγινε, όπως το αφηγούνται οι ίδιοι οι βουλευτές, όταν τελείωσε η τελετή παράδοσης. Η Ζωή φεύγει από το γραφείο της, συνοδευόμενη από δύο τύπους (μάλλον ήταν η φρουρά της ή συνεργάτες της) και κατευθύνεται προς το καφενείο της Βουλής. Ο διάδρομος εκείνη την ώρα ήταν γεμάτος από βουλευτές όλων των παρατάξεων που είχαν τρέξει να παρακολουθήσουν την τελετή από την τηλεόραση.

»Και ξαφνικά, όταν εμφανίστηκε στο διάδρομο, με εκείνο το γνωστό αυτοκρατορικό της ύφος, οι βουλευτές όπου φύγει-φύγει για να μη την χαιρετήσουν. Εξαφανίστηκαν! Τέτοιο πράγμα, λένε, δεν έχει ξαναγίνει στο Κοινοβούλιο. Έβλεπε κανείς βουλευτές να ανοίγουν άσχετες πόρτες σε ξένα γραφεία και να μπαίνουν βιαστικά μέσα σ' αυτά, κλείνοντας και την πόρτα πίσω τους, μόνο και μόνο για να μην την δουν ή να τους δει».

Το «πηγαδάκι» της Κεφαλογιάννη για την υποψηφιότητα

Οι αποκαλύψεις της Ολγας, τα «καρφιά» Κοντονή για τη Ζωή και άλλα ευτράπελα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

(Πηγή φωτο: vima.gr)

Η συνέχεια αφορά στην συζήτηση που φέρεται να είχε Όλγα Κεφαλλονιάννη με γαλάζιους βουλευτές οι οποίο «της έλεγαν ότι ήταν κρίμα που δεν έθεσε αυτή υποψηφιότητα, «θα τους είχες πάρει όλους τους υπόλοιπους παραμάσχαλα», της έλεγαν. Και εκείνη τη στιγμή, έγινε η μεγάλη αποκάλυψη. Η κυρία Κεφαλογιάννη, όπως έλεγαν αργότερα οι βουλευτές που την συνάντησαν, τους είπε ότι είχε την πρόθεση να θέσει υποψηφιότητα, πλην όμως την...«έκοψε», ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, όπως μετέφεραν προς τα έξω οι βουλευτές που την συνάντησαν. Πάντως, άλλοι βουλευτές της ΝΔ δεν επιβεβαιώνουν την είδηση αυτή.

Η συνάντηση Γεωργιάδη – Βορίδη

Το Βήμα αναφέρεται και στη συνάντηση του Άδωνιδος Γεωργιάδη με τον Μάκη Βορίδη με τον οποίο, όπως τονίζει, «είχαν να ανταλλάξουν «καλημέρα», από τότε που ο Αδωνις ανακοίνωσε με «τιτίβισμα» την υποψηφιότητά του». Όπως αναφέρει: «Καθόλου δεν άρεσε αυτό στον κ. Βορίδη, που άκουγε τόσο καιρό τον Αδωνι να λέει πως δεν θα θέσει υποψηφιότητα σε περίπτωση που θέσει ο κ. Βορίδης και προτού ο κ. Βορίδης εκδηλώσει την πρόθεση του τι πρόκειται να κάνει ο Αδωνις τον πρόλαβε και έθεσε (με τον γνωστό περιπετειώδη τρόπο υποψηφιότητα.)»

»Η συνάντηση των δύο πρώην «Διόσκουρων» έγινε στο Περιστύλιο με τον κ. Βορίδη (ως τζέντλεμαν) να δίνει συγχαρητήρια στον Αδωνι για το θάρρος που έχει να θέσει υποψηφιότητα. Έδωσαν τα χέρια για τα «συχαρίκια», πλην όμως ο Αδωνις έριξε το «καρφί» του λέγοντας του ότι περιμένει την στήριξη του, «αν και τώρα εσύ προσχώρησες στους... Κεντρώους», του είπε. Δεν εννοούσε βεβαίως τους Κεντρώους του Βασ. Λεβέντη, αλλά τον Κ. Μητσοτάκη, τον οποίο ο Αδωνις θεωρεί ότι κλίνει προς το Κέντρο (και όχι στην ορίτζιναλ Δεξιά). Πάντως ο Αδωνις ήταν ίσως από τους λίγους που δεν θέλησαν να παρακολουθήσουν την τελετή παράδοσης-παραλαβής, αφού μόλις ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία, κάλεσε πέντε-έξι βουλευτές στον δεύτερο όροφο για να συντονίσει την στρατηγική της προεκλογικής του εκστρατείας».

Η συνάντηση Τσίπρα – Ιερώνυμου

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ το Βήμα, «οι «θρησκευόμενοι» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. ναι, υπάρχουν αρκετοί στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα) σχολίαζαν ακόμη την σύντομη συνάντηση που είχε το Σάββατο το πρωί ο πρωθυπουργός με τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο. Ελεγαν ότι άκουσαν τον κ. Τσίπρα να ζητεί συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο: «Οχι αυτή την εβδομάδα, επειδή θα έχω τις προγραμματικές δηλώσεις, αλλά την επομένη θα έρθω να τα πούμε και να τα λύσουμε όλα τα θέματα», είπε ο κ. Τσίπρας στον αρχιεπίσκοπο».

Η δυσαρέσκεια Θεοδωράκη

Οι αποκαλύψεις της Ολγας, τα «καρφιά» Κοντονή για τη Ζωή και άλλα ευτράπελα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

(Πηγή φωτο: vima.gr)

Στο ρεπορτάζ του το Βήμα σχολιάζει ότι στον επικεφαλής του Ποταμιού δεν άρεσε που σταμάτησε να είναι ο αγαπημένος των φωτορεπόρτερ το ενδιαφέρον των οποίων τράβηξαν οι υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας και ο Βασίλης Λεβέντης. «Σημειώνεται ότι υπήρξε ενδιαφέρουσα συνάντηση στο Ποτάμι στο Εντευκτήριο βουλευτών. Μίνι σύσκεψη πραγματοποιήθηκε εκεί ανάμεσα στην Κατερίνα Μάρκου (η οποία αυτή τη φορά εμφανίστηκε στα λευκά, με μεγάλο σκίσιμο στη φούστα της) και του Χ. Θεοχάρη. Δεν άφηναν κανέναν να πλησιάσει και να διακόψει την συνομιλία τους...», καταλήγει το ρεπορτάζ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βουλή πηγαδάκια παρασκήνιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ