Ο Τσίπρας «άδειασε» τον Κατρούγκαλο για την επιστροφή των επίορκων - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας «άδειασε» τον Κατρούγκαλο για την επιστροφή των επίορκων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον νόμο Κατρούγκαλου αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίρπας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ορκωμοσία της νέας βουλής.

Αίσθηση στα μέλη της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος προκάλεσε η αποδοχή του κ. Τσίπρα ότι ο νόμος αυτός άφηνε «παραθυράκια» να επιστρέψουν και όσοι δεν έπρεπε στις θέσεις τους στο Δημόσιο και αφού χαρακτήρισε τον προηγούμενο νόμο του Κυριάκου Μητσοτάκη, «κατάπτυστο», είπε:

«Όταν όμως είδαμε ότι η κατάργησή του ανοίγει παράθυρο να επιστρέψουν στο δημόσιο επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, που θα έπρεπε όντως να έχουν απομακρυνθεί από την υπηρεσία τους, έπρεπε να παρέμβουμε αποφασιστικά. Πριν μας το υποδείξει ο οποιοσδήποτε στα δελτία των ειδήσεων. Η αντίδραση ήταν φυσικά σωστή. Αλλά πρέπει να είναι και άμεση. Να απαντά στο πρόβλημα και όχι στον επικοινωνιακό του αντίκτυπο. Ας είμαστε λοιπόν ξεκάθαροι από εδώ και εμπρός. Λάθη θα κάνουμε και αδυναμίες θα εκδηλώσουμε. Είναι φυσικό. Το ζητούμενο είναι να τα αντιμετωπίζουμε ριζικά και αποτελεσματικά όταν τα συνειδητοποιούμε. Χωρίς να περιμένουμε να μας τα υποδείξουν οι αντιπαλοί μας».

H απάντηση Μητσοτάκη

Ο υποψήϕιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς από δημοσιογράϕους για τις σημερινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα αναϕορικά με την επιστροϕή επίορκων δημοσίων υπαλλήλων στις θέσεις τους, εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό.

"Θα πρέπει να καταλάβει επιτέλους ο κ. Τσίπρας ότι έτσι δεν κυβερνιέται η Ελλάδα", δήλωσε.

Επιπλέον είπε ότι ο κ. Τσίπρας αναϕέρθηκε σε "παραθυράκι" που επέτρεψε στους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους να επιστρέψουν στις θέσεις τους και ότι η κυβέρνησή του προσπαθεί με κάθε τρόπο να το κλείσει, ενώ μέμϕθηκε γι' αυτό τον κ. Κατρούγκαλο.

"Πράγματι αυτό το "παραθυράκι" άνοιξε ο νόμος Κατρούγκαλου. Όμως από το βήμα της Βουλής τον είχα προειδοποιήσει σε υψηλούς τόνους ότι αυτά ακριβώς θα ήταν τα αποτελέσματα της ρύθμισης που έϕερνε προς ψήϕιση. Πέραν αυτού, ο κ.Τσίπρας αναϕερόμενος στο θεσμό της αυτοδίκαιης αργίας τον οποίο εϕήρμοσα οδηγώντας εκτός Δημοσίου υπαλλήλους που παραπέμπονταν αμετάκλητα για σοβαρά αδικήματα, μίλησε για τον "κατάπτυστο" νόμο Μητσοτάκη.

Τον ενημερώνω ότι ο δήθεν "νόμος Μητσοτάκη" ψηϕίστηκε τον Απρίλιο του 2012, σε χρόνο δηλαδή που δεν ήμουν υπουργός", συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός αιϕνιδιάζεται από τους ίδιους τους νόμους που η κυβέρνησή του ϕέρνει στη Βουλή.

"Ο πρωθυπουργός δεν ενημερώνεται για τις θέσεις της Αντιπολίτευσης. Ο πρωθυπουργός δεν γνωρίζει τους νόμους. Είναι θλιβερό και πολύ ανησυχητικό", συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ