Reuters: Η Ελλάδα αν τρέξει θα προλάβει τα 15 δισ.ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης - iefimerida.gr

Reuters: Η Ελλάδα αν τρέξει θα προλάβει τα 15 δισ.ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η Αθήνα είναι πιθανό να προλάβει την προθεσμία της 15ης Νοεμβρίου για τα κεφάλαια της ανακεφαλαιοποίησης, καθώς η εκταμίευση εξαρτάται κυρίως από τις μεταρρυθμίσεις στον χρηματοοικονομικό τομέα που μπορεί να έχει εφαρμόσει έως τότε» τονίζουν στο Reuters αξιωματούχοι της Ευρωζώνης.

Σημειώνεται ότι με βάση το πρόγραμμα που έχει υπογράψει η Ελλάδα, υπάρχει πρόβλεψη για 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Από αυτά, ήδη τα 10 δισ. είναι σε λογαριασμό του Λουξεμβούργου, έτοιμα να εκταμιευτούν.

Εάν τα stress tests της ΕΚΤ δείξουν ότι χρειάζονται περισσότερα κεφάλαια και αυτά που θα βάλουν οι ιδιώτες επενδυτές δεν αρκούν, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα υπόλοιπα 15 δισ., υπό την προϋπόθεση ότι η Αθήνα θα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις στον χρηματοοικονομικό κλάδο έως τις 15 Νοεμβρίου.

Το ζήτημα συζητήθηκε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group.

«Τείνουμε να διαχωρίσουμε τις μεταρρυθμίσεις για τις τράπεζες από την πρώτη αξιολόγηση. Ετσι, τα 15 δισ. μπορούν να εκταμιευτούν μόνο με την υλοποίηση αυτών των μεταρρυθμίσεων». Δυο ακόμη στελέχη επιβεβαίωσαν ότι αυτό είναι το σχέδιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ