Φυλή Ομο της Αιθιοπίας: Τελετές όπου το αίμα και διασκέδαση πάνε χέρι-χέρι [εικόνες]

«Για χρόνια ήθελα να φωτογραφίσω τους ανθρώπους των φυλών στην απομακρυσμένη κοιλάδα Όμο, ένα μέρος εξαιρετικής ανθρωπολογικής αξίας και εκπληκτικής ομορφιάς», περιγράφει ο Ισπανός φωτογράφος Diego Arroyo Méndez που αποτύπωσε στο φακό του εκπληκτικές στιγμές από μια εποχή που χάνεται.

Η κουλτούρα της ξεχασμένης από τον κόσμο φυλής Ομο διατηρήθηκε και διασώθηκε ενώ οι παραδόσεις τους τηρούνται και τιμώνται ευλαβικά. Κι όμως η ζωή των φυλών στην κοιλάδα Όμο της Αιθιοπίας απειλείται από τη σύγχρονη ανάπτυξη.


«Για χρόνια ήθελα να φωτογραφίσω τους ανθρώπους των φυλών στην απομακρυσμένη κοιλάδα Όμο, ένα μέρος εξαιρετικής ανθρωπολογικής αξίας και εκπληκτικής ομορφιάς», δηλώνει ο Mendez.


«Ήταν ένα ταξίδι-πρόκληση γεμάτο περιπέτειες και εμπειρίες κατά το οποίο έμαθα για την εντυπωσιακή πολιτιστική κληρονομιά των αρχαίων φυλών στην περιοχή» πρόσθεσε.


Η τελετή Hamar κατά την οποία το αίμα, η περηφάνια και η διασκέδαση πάνε χέρι- χέρι ήταν αυτό που τον εντυπωσίασε περισσότερο. «Οι γυναίκες συγγενείς ενός νεαρού αγοριού μαστιγώνονται ενώ χορεύουν και βγάζουν ήχους φυσώντας κέρατα ταύρων, δείχνοντας την ευτυχία και την υπερηφάνειά τους» δήλωσε ο φωτογράφος.


Οι γυναίκες θεωρούν τα σημάδια αυτά απόδειξη της αφοσίωσης στους συζύγους τους.


«Αν το αγόρι πηδήξει πάνω από τους ταύρους με τη μία, γίνεται άνδρας. Υπάρχει ένας παράξενος συνδυασμός αίματος και διασκέδασης», εξηγεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αιθιοπία φυλές τελετές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ