Ο Τιτανικός ακόμα... συγκινεί – Πόσο πουλήθηκε το τελευταίο μενού του θρυλικού πλοίου [εικόνα] - iefimerida.gr

Ο Τιτανικός ακόμα... συγκινεί – Πόσο πουλήθηκε το τελευταίο μενού του θρυλικού πλοίου [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να έχουν περάσει περισσότερα από 100 χρόνια από την τραγωδία του Τιτανικού, όμως αυτό δεν σημαίνει πως το ενδιαφέρον του κόσμου για το πλοίο που έχει περάσει στην ιστορία έχει μειωθεί.

Απόδειξη αυτού, η πώληση του τελευταίου αυθεντικού μενού που είχε προσφερθεί στους επιβάτες την τελευταία μέρα πριν την βύθιση του, έναντι του... μυθικού ποσού των 88.000 δολαρίων μετά από δημοπρασία. Ενα μικρό κομμάτι από ταλαιπωρημένο χαρτί, 103 χρόνια μετά την τραγωδία που έμεινε στην ιστορία, κατάφερε να αποκτήσει τεράστια αξία.

Το μεσημεριανό μενού της 14ης Απριλίου του 1912 είναι το τελευταίο αυθεντικό που απομένει, ενώ άνηκε στον Abraham Lincoln Salomon, έναν από τους ελάχιστους επιβάτες πρώτης θέσης που στάθηκαν τυχεροί μέσα στην ατυχία τους και κατάφεραν να επιζήσουν. Το μενού στο πίσω μέρος του έχει την υπογραφή του Isaak Frauenthal, ενός φίλου του Salomon που επίσης σώθηκε, μπαίνοντας στην ίδια σωστική λέμβο.

Στην δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε χθες στην Νέα Υόρκη, πωλήθηκε ακόμα ένα αντικείμενο που κάποτε ταξίδευε στο πιο γνωστό πλοίο του κόσμου, επίσης από την συλλογή του Salomon. Ο λόγος για ένα εισιτήριο για τα τουρκικά μπάνια που υπήρχαν στον Τιτανικό, το κόστος του οποίου έφτασε τα 11.000 δολάρια, καθώς υπάρχουν άλλα τρία όμοια με αυτό.

Δείτε το πολύτιμο εισιτήριο αξίας 88.000 δολαρίων:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ