Νίνα Βάκα: Η μετανάστρια που έγινε πετυχημένη επιχειρηματίας -Ξεκίνησε με 300 δολάρια και βγάζει εκατομμύρια [εικόνες] - iefimerida.gr

Νίνα Βάκα: Η μετανάστρια που έγινε πετυχημένη επιχειρηματίας -Ξεκίνησε με 300 δολάρια και βγάζει εκατομμύρια [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα 25 της χρόνια ξεκίνησε μία εταιρεία στελέχωσης με 300 δολάρια. Παιδί μεταναστών από το Εκουαδόρ προσπάθησε να κάνει το αμερικάνικο όνειρο πραγματικότητα. Και τα κατάφερε. Σήμερα, η Pinnacle Group έχει περισσότερα από 650 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα κάθε χρόνο και η Νίνα Βάκα ανήκει στις πιο σημαντικές προσωπικότητες της ισπανόφωνης κοινότητας της Αμερικής.

Τίποτα όμως δεν ήταν εύκολο στον δρόμο για την επιτυχία. Αρχικά, ο θάνατος του πατέρα της όταν εκείνη ήταν μόλις 17 χρονών κατά την διάρκεια μίας ληστείας στο ταξιδιωτικό γραφείο που του ανήκε και στη συνέχεια η οικονομική ύφεση λόγω της 11ης Σεπτεμβρίου, ήταν τα δύο μεγάλα «εμπόδια» στη ζωή της που έπρεπε να ξεπεράσει. Έτσι, και στις δύο περιπτώσεις η Βάκα αντί να βάλει φρένο στην πορεία της, έκανε ένα επαναπροσδιορισμό, έβαλε το μεγάλο στοίχημα και το κέρδισε.

Η Αμερική

Το ξεκίνημα της όπως και η καταγωγή της ήταν ταπεινό. Κόρη μεταναστών από το Εκουαδόρ, είχε ακόμα 4 αδέρφια. Οι γονείς της πήγαν στο Λος Άντζελες όταν τους το ζήτησε ο αδερφός του πατέρα της που εργαζόταν σε εταιρεία με τυχερά παιχνίδια. Οι δουλειές που έκανε για να ζήσει την οικογένειά του ήταν πολλές, όπως υποστηρίζει η Βάκα όμως, αυτή που τους έφερνε φαγητό στο τραπέζι ήταν το ταξιδιωτικό γραφείο.

Νίνα Βάκα: Η μετανάστρια που έγινε πετυχημένη επιχειρηματίας -Ξεκίνησε με 300 δολάρια και βγάζει εκατομμύρια [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Σε αυτό ξεκίνησε να εργάζεται από τα 10 της χρόνια, παράλληλα όμως, όπως θυμάται μιλώντας στο CNN, έκανε και άλλες δουλειές. «Μπορώ να κοιτάζω πίσω στο παρελθόν και να νιώθω ευγνωμοσύνη καθώς η ζωή μου ενόσω μεγάλωνα ήταν γεμάτη από σκληρή δουλειά, αγάπη και ελπίδα», λέει η ίδια. Όπως εξομολογείται, η ζωή της στιγματίστηκε από τις συχνές μετακομίσεις. Τίποτα όμως δεν την εμπόδιζε να ακολουθήσει του στόχους της και να σηκώνεται ακόμα και στις 5 το πρωί για να πάρει το λεωφορείο για να πάει στο σχολείο που θα της έδινε μία καλύτερη εκπαίδευση.

Νίνα Βάκα: Η μετανάστρια που έγινε πετυχημένη επιχειρηματίας -Ξεκίνησε με 300 δολάρια και βγάζει εκατομμύρια [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Στα 17 της ο βίαιος θάνατος του πατέρα της, οδηγεί εκείνη και την αδερφή της να λάβουν τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης. Ένα χρόνο αργότερα, κατάφερε να την πουλήσει και να πάει στο πανεπιστήμιο της πολιτείας του Τέξας. «Αν είχα πάρει διαφορετικό δρόμο, είμαι σίγουρη ότι ο κόσμος θα καταλάβαινε. Νομίζω ότι η αγάπη και η δύναμη της οικογένειάς μου μού έδωσε το κουράγιο να προχωρήσω και να πάω μπροστά», λέει.

Τα επαγγελματικά εμπόδια

Η πιο δύσκολη επαγγελματική στιγμή για την Νίνα Βάκα ήταν η τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Έχοντας μόλις γεννήσει το δεύτερο παιδί της έπρεπε να έρθει αντιμέτωπη με μία από τις μεγαλύτερες υφέσεις που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η αμερικανική οικονομία.

Νίνα Βάκα: Η μετανάστρια που έγινε πετυχημένη επιχειρηματίας -Ξεκίνησε με 300 δολάρια και βγάζει εκατομμύρια [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Οι επιχειρήσεις υπό το καθεστώς αυτό δεν έκαναν κινήσεις για επέκταση και έτσι η Pinnacle έμεινε χωρίς συμφωνίες. Στο χείλος του γκρεμού, η επιχειρηματίας αποφάσισε να βγει από τα στεγανά των παραδοσιακών εταιρειών στελέχωσης. Επιπλέον, εργάστηκε σκληρά και προσπάθησε να «κυνηγήσει» μεγάλους πελάτες. Μετά από προσπάθεια κατάφερε να κλείσει δύο μεγάλες συμφωνίες να φτάσει εδώ που είναι σήμερα.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι δούλεψα περισσότερο από τους συνομήλικούς μου, αλλά αυτό ήταν από επιλογή - όχι επειδή ήμουν υποχρεωμένη. Ανταγωνιζόμουν πάντα τον εαυτό μου- και πιστεύω ότι σε μια χώρα όπως οι ΗΠΑ υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες», λέει η Νίνα Βάκα.

Η σχέση με την μητέρα της

Νίνα Βάκα: Η μετανάστρια που έγινε πετυχημένη επιχειρηματίας -Ξεκίνησε με 300 δολάρια και βγάζει εκατομμύρια [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Για την επιτυχημένη επιχειρηματία ο μεγαλύτερος κριτής και ταυτόχρονα το άτομο που την στήριζε σε όλες της τις επιλογές ήταν η μητέρα της, η οποία, όπως αναφέρει η ίδια, ποτέ δεν εντυπωσιάστηκε από τα επιχειρηματικά της κατορθώματα.

«Μου έμαθε να ονειρεύομαι και να σκέφτομαι μεγαλεπήβολα και να θυμάμαι πάντα ότι έχουμε τη δυνατότητα να γράψουμε ιστορία», λέει η Νίνα Βάκα.

Το φιλανθρωπικό έργο

Εκτός από την Pinnacle η Βάκα βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο τριών ακόμα μεγάλων επιχειρήσεων, της Comerica Bank, της Kohl's και της Cinemark, ενώ ταυτόχρονα είναι μία από τις δύο γυναίκες που λαμβάνουν την θέση του προέδρου στο Ισπανικό Εμπορικό Επιμελητήριο της Αμερικής.

Νίνα Βάκα: Η μετανάστρια που έγινε πετυχημένη επιχειρηματίας -Ξεκίνησε με 300 δολάρια και βγάζει εκατομμύρια [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Η ενασχόληση με τις φιλανθρωπίες όμως και η προσφορά της στην ισπανόφωνη κοινότητα είναι αυτό που την γεμίζει πλέον περισσότερο από καθετί. Η ίδια μάλιστα λέει: «Ο ορισμός που δίνω στην επιτυχία έχει αλλάξει με την πάροδο των χρόνων. Όταν ήμουν νεότερη η επιτυχία αντιπροσώπευε έναν οικονομικό στόχο. Σήμερα, με περισσότερα χρόνια να βρίσκονται πίσω μου παρά μπροστά μου, σχετίζω την επιτυχία με το αίσθημα πληρότητας και ευτυχίας. Για αυτό ως επιχειρηματίας η Pinnacle Group με βοήθησε να θρέψω την οικογένειά μου. Αλλά αυτό που κάνω για την κοινότητα θρέφει την ψυχή μου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίνα Βάκα μετανάστρια Αμερική
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ