Ευρωπαϊκό διαβατήριο ποιότητας: Το λάδι της Χαλκιδικής που βράβευσε η Κομισιόν - iefimerida.gr

Ευρωπαϊκό διαβατήριο ποιότητας: Το λάδι της Χαλκιδικής που βράβευσε η Κομισιόν

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την Τρίτη την προσθήκη ενός νέου ελληνικού προϊόντος στο μητρώο των προϊόντων προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ).

Πρόκειται για το «Γαλανό Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής» ένα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που παρασκευάζεται στο δημοτικό διαμέρισμα του Μεταγγιτσίου του Δήμου Σιθωνίας από δύο ποικιλίες ελαιοκάρπου: κατά 90 % από την ποικιλία Στρογγυλολιά (Γαλανή, Πρασινολιά), η οποία εδραιώθηκε στην οριοθετημένη γεωγραφική περιοχή λόγω των ιδιαίτερων εδαφικών και κλιματικών συνθηκών που επικρατούν, και κατά 10 % κατ’ ανώτατο όριο από την ποικιλία Χονδροελιά Χαλκιδικής.

Ευρωπαϊκό διαβατήριο ποιότητας: Το λάδι της Χαλκιδικής που βράβευσε η Κομισιόν | iefimerida.gr 0

Η ονομασία του εν λόγω προϊόντος θα προστεθεί στον κατάλογο με τα περισσότερα από 1.290 προϊόντα που ήδη τυγχάνουν προστασίας.

Την επιτυχία «πανηγύρισε» δεόντως μέσω τουίτερ ο εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς. «Συγχαρητήρια στη μικρή πατρίδα! Μετά τη πράσινη ελιά, ακόμη ένα ευρωπαϊκό διαβατήριο ποιότητας» έγραψε και ανήρτησε την σχετική απόφαση.

Ευρωπαϊκό διαβατήριο ποιότητας: Το λάδι της Χαλκιδικής που βράβευσε η Κομισιόν | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ