Η Κομισιόν βάζει φραγμό στους οίκους αξιολογήσης - iefimerida.gr

Η Κομισιόν βάζει φραγμό στους οίκους αξιολογήσης

ευρωπαϊκές οικονομίες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν μπει οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης ώστε να βρεθεί ένας τρόπος για την αντιμετώπιση των εντεινόμενων επιθέσεών τους κατά των ευρωπαϊκών οικονομιών.

Αυτό αναφέρει σημερινό δημοσίευμα των Financial Times Deutschland, στο οποίο γίνεται η αποκάλυψη ότι ο αρμόδιος επίτροπος, Μισέλ Μπαρνιέρ, προτείνει να αλλάξει το νομικό πλαίσιο ώστε να απαγορευονται οι αξιολογήσεις των διεθνών οίκων για τις χώρες της Ευρώπης, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. Συγκεκριμένα, ο κ. Μπαρνιέρ προτείνει η νέα εποπτική αρχή ESMA να έχει το δικαίωμα αυτό, δηλαδή να «απαγορεύει προσωρινά τη δημοσιοποίηση αξιολογήσεων για την πιστοληπτική ικανότητα κρατών».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να βάλει ένα «φρένο» τους οίκους ώστε να μην εκδίδουν αξιολογήσεις σε «ακατάλληλα χρονικά σημεία», με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στις ευρωπαϊκές οικονομίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ