Πλησιάζει το τέλος της Μέρκελ; - iefimerida.gr

Πλησιάζει το τέλος της Μέρκελ;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Άνγκελα Μέρκελ κατάφερε να ξεπεράσει με επιτυχία το σκόπελο της ελληνικής κρίσης και να κατασιγάσει τις φωνές στο εσωτερικό της χώρας και του κόμματός της, αλλά φαίνεται πως επιδεικνύει αντίστοιχη ικανότητα και στο προσφυγικό.

Το αυξανόμενο κύμα προσφύγων που εισέρχεται στη Γερμανία έχει ως αποτέλεσμα να πέφτει η δημοτικότητα της Γερμανίδας καγκελάριου στα χαμηλότερα ποσοστά των τελευταίων ετών. Η δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία INSA για λογαριασμό της εφημερίδας Bild, αποτυπώνει ουσιαστικά την έντονη κριτική που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα η κ. Μέρκελ για τη στάση που έχει κρατήσει στο μεταναστευτικό. Οι περισσότεροι επικριτές της τονίζουν πως η χαλαρή θέση της έχει επιτρέψει με χιλιάδες μετανάστες να περάσουν τα σύνορα της Γερμανίας το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, η δημοτικότητα του CDU/CSU υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου έτους, στο 38,5 %. Η αποδοχή, μάλιστα, είναι 1% μειωμένη σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, και η δημοτικότητα των σοσιαλιστών του SPD, που συμμετέχουν στην ευρεία κυβέρνηση υπό την Merkel, υποχώρησε κατά μία μονάδα, στο 23,5%. Ως εκ τούτου, η συνολική αποδοχή της συγκυβέρνησης CDU/CSU-SPD υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών, ήτοι από τις πρόσφατες εκλογές και έπειτα.

«Η προσφυγική κρίση δημιουργεί προβλήματα κυρίως στο «στρατόπεδο» των συντηρητικών και η ευρεία κυβέρνηση συνασπισμού είναι πιο αδύναμη από ποτέ», ανέφερε ο δειυθυντής του INSA στην Bild.

Την ίδια ώρα, το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς είδε τη δημοφιλία του να ανεβαίνει κατά 0,5%, στο 10,5%, ενώ οι Πράσινοι κατά 1%, επίσης στο 10,5%.
Το δεξιό AfD και το φιλελεύθερο Free Democrats είδαν αμετάβλητη τη δημοτικότητά του, στο 6% και το 4% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ