ΝΔ για φόρους: Ο λογαριασμός της κυβέρνησης γονατίζει τους Ελληνες - iefimerida.gr

ΝΔ για φόρους: Ο λογαριασμός της κυβέρνησης γονατίζει τους Ελληνες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ο κ. Τσίπρας βιάστηκε να κάνει εκλογές γιατί προετοίμαζε την πιο άγρια φοροκαταιγίδα που γνώρισε ο Τόπος» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΝΔ.

«Η πολιτική απάτη αποκαλύπτεται. Ο,τι λέγαμε προεκλογικά επιβεβαιώνεται στο ακέραιο. Ο κ. Τσίπρας βιάστηκε να κάνει εκλογές γιατί προετοίμαζε την πιο άγρια φοροκαταιγίδα που γνώρισε ο Τόπος. Αλλά και την πιο βίαιη επίθεση στις συντάξεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακηρύσσει πλούσιους όσους παίρνουν σύνταξη 1.000 και μισθό 1.500 ευρώ. Εξοντώνει τα μεσαία και χτυπά αδίστακτα ακόμη και τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα.

Ήδη, μετά τις πρόσφατες οριζόντιες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων κατά 2% και 6% αντίστοιχα, εξαγγέλλονται από τον αρμόδιο υπουργό, σε αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις Τσίπρα, νέες δραματικές μειώσεις.

Ταυτόχρονα αρχίζει η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ που θα καταργείτο, ξεκινά η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, ενώ συνεχίζεται η εμμονή της κυβέρνησης στην επιβολή ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση, στην αύξηση των φόρων στους αγρότες, των τελών κυκλοφορίας, των φορολογικών συντελεστών, αλλά και στην κατάργηση φοροαπαλλαγών.

Οι μάσκες έπεσαν και ο λογαριασμός της διακυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου γονατίζει τους Έλληνες».

ΥΠΟΙΚ: Προσπάθεια τρομοκράτησης των φορολογούμενων

Στην αντεπίθεση πέρασε λίγη ώρα αργότερα το υπουργείο Οικονομικών, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία «για συντονισμένη προσπάθεια τρομοκράτησης των φορολογούμενων σε συμμαχία με μέρος των ΜΜΕ», ενώ της καταλογίζει ότι μιλά για επερχόμενη φοροκαταιγίδα, παρουσιάζοντας ακόμη και φόρους που προϋπήρχαν ως νέους.

«Το Υπουργείο Οικονομικών για να αντικρούσει ανάλογη φημολογία και καταστροφολογία και κυρίως για να διασφαλίσει την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών, απάντησε λεπτομερώς για θέματα φορολογικής πολιτικής με δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 24 Σεπτεμβρίου 2015», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση, ενώ επιπλέον σημειώνεται πως:

Το Υπουργείο Οικονομικών :

· υπογραμμίζει ότι τα περισσότερα φορολογικά μέτρα είναι ίδια με εκείνα του περσινού έτους, χωρίς ταυτοχρόνως να αμφισβητεί τις δυσκολίες οι οποίες προκύπτουν από την συμφωνία.

· έχει δεσμευθεί να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο την ελάφρυνση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων προχωρώντας:

-στην αναδιάρθρωση του φορολογικού συστήματος

-στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και

-στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τσίπρας ΝΔ φοροκαταιγίδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ