O Φραγκίσκος Κουτεντάκης νέος Γ. Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής - iefimerida.gr

O Φραγκίσκος Κουτεντάκης νέος Γ. Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Φραγκίσκος Κουτεντάκης πρόκειται να αναλάβει την θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομική Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, ο σημερινός Γενικός Γραμματέας Νίκος Θεοχαράκης αναμένεται να αξιοποιηθεί σε άλλη θέση που πιθανότατα θα είναι η θέση του επικεφαλής του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΚΕΠΕ).

Ο κ. Κουτεντάκης είχε ενεργή εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς τόσο στο Brussels Group όσο και επί ελληνικού εδάφους, ενώ προ ημερών εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Euro Working Group. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα η συνεργασία του με τον αναπληρωτή κυπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη που θα είναι και ο πολιτικός του προϊστάμενος στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ήταν πολύ στενή.

Η τοποθέτηση του κ. Κουτεντάκη στη συγκεκριμένη θέση γίνεται ώστε να συντονιστούν καλύτερα για τα προαπαιτούμενα, αλλά και για να ενδυναμωθεί η διαπραγματευτική ομάδα ενόψει της έλευσης των θεσμών στα μέσα του Νοέμβρη.

Ο κ. Κουτεντάκης έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο University of Warwick. Έλαβε το διδακτορικό του το 2006 στα Οικονομικά της Εργασίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φραγκίσκος Κουτεντάκης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ