Ατσάλινος φράχτης, κλούβες και ΜΑΤ - Ασπίδα προστασίας στη Βουλή

Σε φρούριο μετατρέπεται σιγά σιγά το κέντρο της Αθήνας, με την αστυνομία να παίρνει μέτρα για να προλάβει επεισόδια και επικίνδυνες καταστάσεις στις σημερινές κινητοποιήσεις. Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει ήδη διακοπεί στη Βασιλίσσης Σοφίας από τη συμβολή της με την Αμαλίας έως το ύψος της Ηροδότου ενώ και τα οχήματα που κινούνται στην οδό Ακαδημίας οδηγούνται στην οδό Κανάρη καθώς η έξοδος προς Βασιλίσσης Σοφίας είναι κλειστή. Ήδη ο ατσάλινος φράχτης βρίσκεται στην θέση του, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ και κλούβες βρίσκονται σε κομβικά σημεία αποκλείοντας την πρόσβαση στη Βουλή.

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι δυνάμεις της Αστυνομίας, καθώς οι διαδηλωτές σήμερα προγραμματίζουν να περικυκλώσουν τη Βουλή κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης που περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για την εργασιακή εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο.

Η χθεσινή πορεία σημαδεύτηκε από επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 50 αστυνομικοί και 4 πολίτες οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Η αστυνομία προχώρησε σε 28 προσαγωγές και πέντε συλλήψεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ