Εκπτωση 60% για ληξιπρόθεσμες οφειλές για τις οποίες έχουν γίνει προσφυγές - iefimerida.gr

Εκπτωση 60% για ληξιπρόθεσμες οφειλές για τις οποίες έχουν γίνει προσφυγές

(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχέδιο με γενναία έκπτωση, της τάξεως του 60%, με τις οποίες μπορεί να κλείσουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές για τις οποίες έχουν γίνει προσφυγές, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, αλλά θα πρέπει να δώσουν το «πράσινο φως» οι δανειστές.

Το εξεταζόμενο πλάνο προβλέπει ότι με το 40% των φόρων και των προστίμων μπορούν να «καθαρίσουν» όσοι έχουν προσφύγει στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών του υπουργείου Οικονομικών, ή στα διοικητικά δικαστήρια, σύμφωνα με την «Καθημερινή». Το σχέδιο, που έχει την αρχική έγκριση των τεχνικών κλιμακίων, μπορεί να φέρει σημαντικά έσοδα στα δημόσια ταμεία.

Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν στην εφημερίδα ότι αυτή η «περαίωση» ελεγμένων υποθέσεων που στη συνέχεια αμφισβητήθηκαν από φυσικά και νομικά πρόσωπα, θα έχει διάρκεια 2-3 μηνών και όσοι αποφασίσουν να ενταχθούν σε αυτή θα μπορούν να δουν την υπόθεσή τους να κλείνει οριστικά καταβάλλοντας εφάπαξ το 40% των φόρων και προστίμων που τους έχουν επιβληθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έκπτωση περαίωση φόροι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ