Η Standard and Poor's υποβάθμισε σε «επιλεκτική χρεοκοπία» την Ουκρανία - iefimerida.gr

Η Standard and Poor's υποβάθμισε σε «επιλεκτική χρεοκοπία» την Ουκρανία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's υποβάθμισε το κρατικό αξιόχρεο της Ουκρανίας σε κατάσταση «επιλεκτικής χρεοκοπίας».

Και αυτό διότι η χώρα δεν αποπλήρωσε ομόλογα αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων η ωρίμανση των οποίων σημειώθηκε την Τετάρτη, απόφαση που ελήφθη στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές του Κιέβου για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους της Ουκρανίας.

Η βαθμίδα στην οποία ο οίκος τοποθετούσε το ουκρανικό χρέος ήταν ήδη η «CCC-», των κερδοσκοπικών τοποθετήσεων που δεν επιλέγει η πλειονότητα των επενδυτών.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η S&P ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι πλέον κατατάσσει την Ουκρανία στην κατηγορία των κρατών που βρίσκονται στη βαθμίδα SD (επιλεκτική χρεοκοπία).

Οι ιδιώτες πιστωτές της Ουκρανίας αναμένεται να έχουν μια συνάντηση την 20ή Οκτωβρίου για να συζητήσουν τις προτάσεις του Κιέβου περί απομείωσης του ουκρανικού κρατικού χρέους κατά 20%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ