Το υπουργείο Παιδείας απαντά για το κόστος μετονομασίας του: «Αυθαίρετοι υπολογισμοί της διαπλοκής» - iefimerida.gr

Το υπουργείο Παιδείας απαντά για το κόστος μετονομασίας του: «Αυθαίρετοι υπολογισμοί της διαπλοκής»

Nikos Paleologos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέσω κύκλων απάντησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στα δημοσιεύματα σχετικά με το κόστος μετονομασίας του υπουργείου σε «Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων».

Οι κύκλοι αυτοί υποστήριζαν ότι το κόστος των αλλαγών που αναφέρεται σε δημοσιεύματα και ανέρχεται, όπως αποκάλυψε το «Εθνος» στις 800.000 ευρώ, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

«Είναι αυθαίρετος υπολογισμός που απηχεί τις συνήθειες της διαπλοκής» σχολίαζαν συνεργάτες του Νίκου Φίλη και πρόσθεταν: «Οι "ευφάνταστοι λογιστές" ας γνωρίζουν ότι στην εποχή μας έχουν μειωθεί δραστικά τα έξοδα της εκτύπωσης τυπογραφικών εγγράφων με λογότυπο, εφ’ όσον λειτουργεί πλέον το ηλεκτρονικό σύστημα»,

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Εθνους», μόνο η μετονομασία του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σε υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων (που ισχύει από προχθές) θα κοστίσει στο ελληνικό Δημόσιο κοντά στα 800.000 ευρώ.

Ανάλογο ποσό χρειάστηκε και το 2013, όταν και τότε το υπουργείο άλλαξε πάλι ονομασία, καθώς στον τίτλο του «μπαινοβγαίνουν» λέξεις όπως: Εθνικής Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Διά Βίου Μάθησης, Ερευνας κ.ά., ανάλογα με τις εμπνεύσεις της κάθε κυβέρνησης.

Οι αλλαγές αυτές μάλιστα πρέπει να γίνονται και στην κεντρική ταμπέλα του κτιρίου που βρίσκεται στο Μαρούσι. Μόνο που και αυτό κοστίζει ακριβά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ