Τέλος στα εμπόδια - Ανοίγει το οδόφραγμα της Δερύνειας στην Κύπρο - iefimerida.gr

Τέλος στα εμπόδια - Ανοίγει το οδόφραγμα της Δερύνειας στην Κύπρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το άνοιγμα του οδοφράγματος της Δερύνειας στις παρυφές της κατεχόμενης Αμμοχώστου θα ανακοινωθεί την Παρασκευή από τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις, μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες.

Οπως σημειώνει η εφημερίδα, θα χρησιμοποιηθεί ο υφιστάμενος δρόμος της Λεωφόρου Αμμοχώστου, ενώ την περιοχή φέρεται να επισκέφθηκε την Πέμπτη ο Μουσταφά Ακιντζί.

Σε δηλώσεις στην Κίπρις, ο εκπρόσωπος της «Πρωτοβουλίας Αμμόχωστος» Οκάν Νταγλί, μίλησε για ελπιδοφόρα εξέλιξη, καθώς ο δρόμος θα περιορίσει το χρόνο σύνδεσης της Δερύνειας με την Αμμόχωστο σε πέντε λεπτά.

Δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο, αναφέρουν ότι η ανακοίνωση για άνοιγμα του οδοφράγματος θα γίνει και από τους δύο ηγέτες τις επόμενες ημέρες ή μέχρι το τέλος του χρόνου.

Το άνοιγμα του οδοφράγματος ήταν από τα πρώτα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που εξήγγειλαν ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ωστόσο η υλοποίηση της προσέκρουσε σε ενστάσεις του κατοχικού στρατού ως προς την όδευση της πρόσβασης προς την Αμμόχωστο, γιατί θεωρεί την περιοχή στρατιωτική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ οδόφραγμα Δερύνειας άνοιγμα Κύπρος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ