Ταινίες της εβδομάδας: Η ζωή του Τζίμι Χέντριξ στη μεγάλη οθόνη [εικόνες & τρέιλερ] - iefimerida.gr

Ταινίες της εβδομάδας: Η ζωή του Τζίμι Χέντριξ στη μεγάλη οθόνη [εικόνες & τρέιλερ]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα μικροσκοπικά Μίνιονς, θα τα βάλουν με Μεξικανούς Sicario εκτελεστές, και θα μπουν σε Πύρινες εφιαλτικές Δοκιμασίες.

Ενα είναι σίγουρο. Θα είναι οι θριαμβευτές της πρώτης «σωστής» κινηματογραφικής εβδομάδας αυτής της σεζόν που ξεκινά με το κλείσιμο ενός μεγάλου multiplex στο Μαρούσι. Να ελπίσουμε πως το κακό θα σταματήσει εδώ.

Ταινίες της εβδομάδας: Η ζωή του Τζίμι Χέντριξ στη μεγάλη οθόνη [εικόνες & τρέιλερ] | iefimerida.gr 0


ΜΙΝΙΟΝS 3D - Animation - ΗΠΑ (2015)

  • Σκηνοθεσία: Κάιλ Μπαλντά, Πιέρ Κοφέν

Τι Συμβαίνει:

Ξεκίνησαν την πορεία τους στην μεγάλη οθόνη μέσα από τις ταινίες του «Απαισιότατου» Γκρου (Despicable Me) όμως με το τρυφερό και παιχνιδιάρικο ταπεραμέντο τους πολύ γρήγορα αυτονομήθηκαν και απόκτησαν την δική τους υπόσταση και το δικό τους κοινό. Αυτή ειναι η μοίρα των μεγάλων σταρ. Τα μικρά κίτρινα σκανταλιάρικα Minions με αυτή την παράξενη αντίθεση που έχουν στο να προσπαθούν να είναι κακά μέσα από μια έμφυτη αγαπησιάρικη προδιάθεση έχουν κερδίσει την αγάπη όλων μας. Μιλούν μια ακατάληπτη γλώσσα αλλα αυτό δεν μας εμποδίζει να καταλαβαίνουμε την κάθε τους σκέψη.

Σ αυτή την ταινία θα δούμε την ανέμελη διαδρομή του περήφανου Κέβιν, του τρελάρα Στιούαρτ και του αθώου Μπομπ από την εποχή της δημιουργίας της Γης προς τη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του '60 σε αναζήτηση νέου, δόλιου αφεντικού, μετά από, μεταξύ άλλων, τον Ναπολέοντα, το Δράκουλα, έναν Αιγύπτιο Φαραώ και τον φονικό δεινόσαυρο T-Rex. Ένα μοναδικό ταξίδι στην Ιστορία, με τα MINIONS να υπηρετούν διάσημους «κακούς», κάνοντας κλασικά, αλλεπάλληλες γκάφες, ώσπου θα βρουν το μάστορά τους στο πρόσωπο της σατανικής Σκάρλετ. Όλα αυτά, βέβαια, μέχρι να βρεθεί ο Γκρου στο δρόμο τους.

Ταινίες της εβδομάδας: Η ζωή του Τζίμι Χέντριξ στη μεγάλη οθόνη [εικόνες & τρέιλερ] | iefimerida.gr 1


Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ: ΠΥΡΙΝΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ - Φαντασίας / ΗΠΑ (2015)

  • Σκηνοθεσία: Γουές Μπολ
  • Παίζουν : Νάταλι Εμάνιουελ, Κάθριν Μακναμάρα, Ντίλαν Ο' Μπράιεν, Τόμας Μπρόντι Σάνγκστερ, Άινταν Γκίλεν, Κάγια Σκοντελάριο, Τζιανκάρλο Εσπόζιτο, Κι Χονγκ Λι, Πατρίτσια Κλάρκσον, Λίλι Τέιλορ

Τι Συμβαίνει:

Ο νεαρός Τόμας και οι σύντροφοί του τρέχουν μέσα σε ένα μετα- αποκαλυπτικό περιβάλλον κυνηγημένοι από τις δυνάμεις της Παγκόσμιας Καταστροφής (WCKD).

O Τόμας (Ντίλαν Ο’Μπράιεν) και οι σύντροφοί του δραπετεύουν από το εργαστήριο που ήταν φυλακισμένοι και αντιμετωπίζουν την μεγαλύτερη τους πρόκληση μέχρι τώρα: να ψάξουν για στοιχεία σχετικά με την μυστηριώδη και παντοδύναμη οργάνωση, γνωστή ως Τμήμα Παγκόσμιας Καταστροφής (WCKD). Το ταξίδι τους τούς φέρνει στη Πύρινη Γη (Scorch), ένα ερημικό μετά- αποκαλυπτικό τοπίο, γεμάτο με αφάνταστα εμπόδια. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους με αντιστασιακούς πολεμιστές, τα μέλη της ομάδας τα βάζουν με τις κατά πολύ ανώτερες δυνάμεις του WCKD και αποκαλύπτουν τα σοκαριστικά της σχέδια για αυτούς.

Στη συνηθισμένη κινηματογραφική γραφή των science fiction action ταινιών με νεανικούς ήρωες που επαναστατούν ενάντια σε κάποιο «κακό» κινείται και αυτή η περιπέτεια φαντασίας που είναι βασισμένη στο ομώνυμο νεανικό μπεστ σέλλερ του Τζέιμς Ντάσνερ. Το ενδιαφέρον ερώτημα που βάζει το φιλμ βασίζεται στο πανάρχαιο ερώτημα: Ο Σκοπός αγιάζει τα Μέσα; Μπορεί κανείς να θυσιάσει ένα τμήμα του πληθυσμού για να σώσει μια μεγαλύτερη ομάδα;

Η απάντηση κινείται σε ένα κλειστοφοβικό, αγχωτικό σαν νεανικός εφιάλτης περιβάλλον, που όμως χάνει το ενδιαφέρον της μετά την πρώτη μισή ώρα καθώς εξαντλείται σε επαναλαμβανόμενα κυνηγητά μέσα σε ενδιαφέροντα κομπιουτερίστικα τοπία κατεστραμμένων πόλεων. Φαίνεται σαν η ταινία να μην μπορούσε να υπάρξει αν δεν υπήρχαν τα ειδικά εφφε. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αφού επιτρέπει τη δημιουργία μιας απόλυτα πειστικής εφιαλτικής ατμόσφαιρας στις καλοστημένες σκηνές δράσης προς τέρψιν βέβαια της νεανικής φαντασίας.

Ένα νεανικό φιλμ που θα αγαπήσουν και οι κυνικοί που πιστεύουν πως ο Δυτικός Πολιτισμός είναι καταδικασμένος στην καταστροφή και αλλά οι αισιόδοξοι που πιστεύουν πως η ανθρωπότητα θα ανασηκωθεί μέσα από τις στάχτες της. Ας ελπίσουμε πως το τρίτο μέρος της τριλογίας θα είναι πιο ενδιαφέρον.

Ταινίες της εβδομάδας: Η ζωή του Τζίμι Χέντριξ στη μεγάλη οθόνη [εικόνες & τρέιλερ] | iefimerida.gr 2


SICARIO: Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ - Θρίλερ - ΗΠΑ (2015)

  • Sicario
  • Σκηνοθεσία : Ντενίς Βιλνέβ
  • Παίζουν : Έμιλι Μπλαντ, Μπενίτσιο Ντελ Τόρο, Τζον Μπερντάλ, Τζος Μπρόλιν

Τι Συμβαίνει:

Το έγκλημα είναι πια η βαριά βιομηχανία των ΗΠΑ. Τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών περνούν μέσα από τα σύνορα με το Μεξικό, ενώ δεκάδες άνθρωποι ασχολούνται με αυτό το εμπόριο. Εδώ η ανθρώπινη υπαρξη έχει αποκτήσει μηδαμινή σημασία.

Η πράκτορας του FBI Κέιτ Μέρσερ (Έμιλι Μπλαντ) επιλέγεται να αναλάβει μια αποστολή υψίστης σημασίας. Στρατολογημένη από το μυστηριώδη πράκτορα Ματ Γκρέιβερ, (Τζος Μπρόλιν) εντάσσεται σε μια ομάδα κατά του κλιμακούμενου πολέμου των καρτέλ ναρκωτικών. Με αρχηγό τον αινιγματικό πράκτορα Αλεχάνδρο, (Μπενίσιο Ντελ Τόρο) η ομάδα βρίσκεται στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικό με αποστολή να συλληφθεί ο διαβόητος αρχηγός των καρτέλ ναρκωτικών. Με τις αμφιλεγόμενες τεχνικές του Αλεχάντρο, η ομάδα θα πλησιάσει το στόχο της, αλλά τότε θα αποκαλυφθούν περισσότερες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που θα δώσουν νέα τροπή στην μυστική αυτή αποστολή.

Πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ψυχή;

Ποιό είναι το τίμημα για να συλλάβεις τον “Κακό” της Ιστορίας;

Μπορεί κάποιος να μεταχειρίζεται την ανθρώπινη ζωή σα σκαλοπάτι σε ένα σχέδιο προσωπικής εκδίκησης;

Μερικά από τα κάπως απλοϊκά ερωτήματα που προσπαθεί να δώσει μια απάντηση το φιλμ καθώς ξετυλίγει τα καθημερινά γεγονότα μιας σύγκρουσης ρουτίνας του FBI με τους εμπόρους ναρκωτικών. Ο σκηνοθέτης Ντενίς Βιλνέβ περιγράφει με με έξυπνη ματιά το προσωπικό δράμα δύο χαρακτήρων που ενώ συμπεριφέρονται εχθρικά μεταξύ τους, ο ένας συμπληρώνει τα ερωτήματα του άλλου. Τόσο ο Αλεχάντρο όσο και η Μέρσερ είναι το διαφορετικό είδωλο του παραμορφωτικού καθρέφτη μιας εγκληματικής ιστορίας καθώς καλούνται να εξορκίσουν τους δικούς τους δαίμονες και να εξηγήσουν ποιό είναι το τίμημα της εκδίκησης σε έναν κόσμο όπου έννοιες σαν κι αυτή έχουν χάσει την αξία τους.

Χωρίς αφελείς συμπτώσεις και προχειρότητες, κομψά βίαιο καλοστημένο, καλογραμμένο θρίλερ που περιγράφει μια σύγχρονη αμερικανική τραγωδία.

Ταινίες της εβδομάδας: Η ζωή του Τζίμι Χέντριξ στη μεγάλη οθόνη [εικόνες & τρέιλερ] | iefimerida.gr 3


ΧΕΝΤΡΙΞ: Η ΤΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΙΡΤΟΥΟΖΟΥΣ - ΗΠΑ (2014)

  • Jimi: All is by my side
  • Σκηνοθεσία: Τζον Ρίντλεϊ
  • Παίζουν : Ίμογκεν Πουτς, Χέιλει Άτγουελ, Μπερν Γκόρμαν, Αντρέ Μπέντζαμιν

Τι Συμβαίνει:

Καλύπτοντας μια χρονιά από τη ζωή του Τζίμι Χέντριξ, μεταξύ 1966-67, από όταν ήταν ακόμα ένας άγνωστος κιθαρίστας που έπαιζε στη Νέα Υόρκη μέχρι τη θεαματική εισβολή του στη μουσική σκηνή του Λονδίνου, η ταινία παρουσιάζει το κοντινό πορτρέτο ενός ευαίσθητου και συνεσταλμένου νέου μουσικού στο μεταίχμιο της μεταμόρφωσής του σε θρύλο της ροκ. Καταγράφοντας μια ελάχιστα γνωστή σελίδα από την ιστορία της ροκ μουσικής, το φιλμ ξετυλίγει την περίοδο εκείνη από τη ζωή του νεαρού αυτού άνδρα κατά την οποία μετατράπηκε πραγματικά σε Τζίμι Χέντριξ, την προσπάθειά του να τα βγάλει πέρα στους δρόμους και στα club του Λονδίνου, τις ερωτικές του σχέσεις, τους φίλους και τους συνεργάτες που τον βοήθησαν να φτάσει ως εκεί.

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Τζον Ρίντλεϊ (Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου για το «12 Χρόνια Σκλάβος») αναπαριστά με πειστικότητα και αυθεντική vintage αίσθηση τη δημιουργική έκρηξη και την ψυχεδελική ατμόσφαιρα του Λονδίνου των ’60s, ενώ ταυτόχρονα αφήνει κατά μέρος τα στερεότυπα μιας συμβατικής βιογραφικής ταινίας για να παρουσιάσει μια αισθητικά και αφηγηματικά τολμηρή εκδοχή του είδους, η οποία σκιαγραφεί το ουσιαστικό πορτρέτο ενός απαράμιλλου καλλιτέχνη και μιας ολόκληρης εποχής.

Ταινίες της εβδομάδας: Η ζωή του Τζίμι Χέντριξ στη μεγάλη οθόνη [εικόνες & τρέιλερ] | iefimerida.gr 4


Η ΘΕΣΗ - Κοινωνική / Ιταλία (1961)

Il Posto

Σκηνοθεσία: Ερμάννο Όλμι

Παίζουν : Σάντρο Πανσέρι, Λορεντάνα Νέτο, Τούλιο Κέζιτς.

Τι Συμβαίνει:

Μια εξαιρετική ταινία του νεορεαλιστικού ρεύματος που σατιρίζει με οξυδέρκεια αλλά και λεπτή ευαισθησία το “οικονομικό θαύμα” της Ιταλίας που ακολούθησε τη μεταπολεμική ανάκαμψη. Ο Ερμάνο Ολμι σκιαγραφεί με διεισδυτική ματιά και οικονομία μέσων τις συνθήκες ζωής και τα φαινόμενα του “εκμοντερνισμού”, επικεντρώνοντας την προσοχή του στο γραφειοκρατικό σύμπαν των μεγάλων απρόσωπων εταιριών.

Η ταινία αποτυπώνει τον ηρωισμό του κάθε ανθρώπου που πρέπει να διασχίσει μια γκρίζα εργασιακή καθημερινότητα χωρίς να γίνει κι ο ίδιος γκρίζος.

Ο Β. Ραφαηλίδης έχει γράψει για την ταινία: Είναι μια απλή ταινία που μιλάει για απλούστατα πράγματα με μια αφοπλιστική απλότητα που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Ωστόσο, αυτές οι ταπεινές αλήθειες για τις οποίες κανείς δε μιλάει γιατί θεωρούνται αυταπόδεικτες ως μαθηματικά αξιώματα, για τον Όλμι έχουν ανάγκη από μία σχολαστική καταγραφή τέλεια ντοκουμενταρισμένη για να καταδειχθεί η πρωταρχικότητά τους και το αναλλοίωτο στοιχείο αιωνιότητας που εμπεριέχουν. Σ'αυτές τις ταινίες του Όλμι, οι συσσωρευμένες μικρολεπτομέρειες περιστρέφονται σε σταθερές τροχιές γύρω από έναν άξονα, τη δουλειά, όχι για ν'αποδείξουν την αβάσταχτη αναγκαιότητά της, όπως στον Παζολίνι, αλλά για να ταξινομηθούν οι βίδες και οι βιδίτσες με τις οποίες βιδώνεται και ξεβιδώνεται ο εργαζόμενος στις μηχανές και στους συναδέλφους του. Η μόνη φιλοδοξία του Όλμι είναι να μας κάνει να διακρίνουμε την ποιότητα του μετάλλου της βίδας που μας κρατάει κολλημένους σ'εναν δαιδαλώδη μηχανισμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ