Ξεκινούν οι «Νύχτες Πρεμιέρες» - iefimerida.gr

Ξεκινούν οι «Νύχτες Πρεμιέρες»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ταινία «Νιότη» του Πάολο Σορεντίνο ανοίγει σήμερα το πρόγραμμα του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», στο Μέγαρο Μουσικής.

Δύο χρόνια μετά τη βραβευμένη με όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας «Τέλεια Ομορφιά» ο Πάολο Σορεντίνο επιστρέφει με τη δεύτερη αγγλόφωνη ταινία του «Νιότη» (Youth).

Σε ένα πολυτελές ελβετικό ξενοδοχείο, παραθερίζουν ένας διάσημος Βρετανός μαέστρος στη δύση της ζωής του (Μάικλ Κέιν), ένας Αμερικανός σκηνοθέτης περιτριγυρισμένος από νεαρούς μαθητευόμενους (Χάρβεϊ Καϊτέλ), μια ηλικιωμένη ηθοποιός (Τζέιν Φόντα), η κόρη του μαέστρου (Ρέιτσελ Βάιζ), η οποία μόλις έχει χωρίσει με τον γιο του σκηνοθέτη. Ο χρόνος κυλά ήρεμα, με τους δύο φίλους να παρατηρούν με τρυφερότητα τις μπερδεμένες ζωές των παιδιών τους, τα κραυγαλέα νιάτα των σεναριογράφων που δουλεύουν με τον σκηνοθέτη και τους άλλους ενοίκους του ξενοδοχείου. Αντίθετα με εκείνους, κανείς δεν μοιάζει να ανησυχεί για τον χρόνο που περνά.

Η ρουτίνα τους όμως θα διαταραχθεί όταν ένας απεσταλμένος της Βασίλισσας της Αγγλίας θα τους επισκεφθεί, προκειμένου να πείσει τον Φρεντ να είναι ο μαέστρος ενός κονσέρτου προς τιμήν του πρίγκιπα Φίλιπ, στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

«Πόσο χρόνο έχουμε μπροστά μας; Πόσος χρόνος μάς απομένει; Το μέλλον δίνει ελευθερία και η ελευθερία δίνει νιότη» είχε πει ο Πάολο Σορεντίνο στη συνέντευξη τύπου στο Φεστιβάλ Καννών όπου η ταινία διεκδίκησε το φετινό Χρυσό Φοίνικα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νύχτες πρεμιέρας νιότη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ