Κυριάκος Μητσοτάκης: Να τελειώνουμε με τους βαρόνους στη ΝΔ – Πού διαφωνώ με τη Ντόρα - iefimerida.gr

Κυριάκος Μητσοτάκης: Να τελειώνουμε με τους βαρόνους στη ΝΔ – Πού διαφωνώ με τη Ντόρα

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη για το πώς πρέπει να μετεξελιχθεί η Νέα Δημοκρατία, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος χθες ανακοίνωσε δημόσια ότι θα είναι υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος.

Οπως είπε πρέπει να «κλείσουμε τις βαρονίες» και να «τελειώνουμε με τα φέουδα στη Νέα Δημοκρατία: Εγώ θέλω μια ΝΔ που να μη χωρίζεται σε Μητσοτακικούς, Καραμανλικούς, Σαμαρικούς. Θέλω μια ΝΔ από Νεοδημοκράτες στην οποία ο καθένας θα διαχωρίζεται από τις ικανότητές του» είπε χαρακτηριστικά. Παρότι ο ίδιος προέρχεται από «τζάκι», υποστήριξε ότι έχει «πλήρη αίσθηση των προνομίων και των βαρών που ένα "βαρύ" όνομα συνεπάγεται». Τόνισε μάλιστα ότι «μια εποχή δεν πήρα κυβερνητική θέση λόγω του ονόματός μου».

Αναφέρθηκε και στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, επίτιμο προέδρο της ΝΔ. «Τιμώ τον πατέρα μου, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Μετά από 11 χρόνια οι πολίτες ξέρουν τον Κυριάκο. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα με ψηφίσουν γιατί με λένε Μητσοτάκη».

Παραδέχθηκε επίσης ότι με την αδελφή του, Ντόρα Μπακογιάννη, έχει διαφωνίες: «Έχουμε καλή προσωπική σχέση όταν καθόμαστε στο οικογενειακό τραπέζι, αλλά έχουμε πολιτικές διαφωνίες για το πώς βλέπουμε τη Νέα Δημοκρατία. Δεν έχουμε την ίδια αντίληψη για το πώς βλέπουμε το μέλλον της ΝΔ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι ακόμη και αν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι υποψήφιος, θα παραμείνει στην «κούρσα» της διαδοχής του: «Δεν ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για να αποχωρήσω στη συνέχεια» είπε με έμφαση, προσθέτοντας: Εγώ ενθαρρύνω όσο το δυνατόν περισσότερους υποψήφιους, μακάρι να γίνουν και debate».

Σχολιάζοντας το δυσμενές για τη ΝΔ εκλογικό αποτέλεσμα, είπε πως «μεγάλη ομάδα πολιτών μας έχει γυρίσει την πλάτη» και πως «δεν γίνεται μετά από τέσσερις εκλογές, η Νέα Δημοκρατία να μην μπορεί να καβατζάρει το 30%». Αφήνοντας αιχμές για τις προηγούμενες ηγεσίες υποστήριξε ότι «η ΝΔ είναι η μεγάλη αστική, φιλελεύθερη παράταξη, που όμως έχει πάρει διαζύγιο από κοινωνικά στρώματα. Κλείσαμε το μάτι στις συντεχνίες, δεν πήραμε διαζύγιο από τον λαϊκισμό».

Πάντως απέκλεισε ενδεχόμενο διάσπασης της Νέας Δημοκρατίας. «Η ΝΔ δεν αντέχει άλλους διχασμούς» είπε και συμπλήρωσε: «Πρέπει να αφήσει πίσω της τα ταμπού και να δώσει αίσθηση πραγματικής και όχι υποκριτικής ανανέωσης».

Ως προς το.. χωροταξικό με τα γραφεία του κόμματος, είπε μεν πως η ΝΔ πρέπει να φύγει από τα γραφεία της Συγγρού γιατί είναι μεγάλα και δεν μπορεί να τα συντηρήσει, αλλά δεν πρέπει να γυρίσει στη Ρηγίλλης.

Διεμήνυσε πως «όσοι σκέφτονται να αλλάξουν τη διαδικασία εκλογής πρόεδρου καλά θα κάνουν να το ξεχάσουν». Για το ιδεολογικό στίγμα του κόμματος είπε πως «Η Νέα Δημοκρατία έχει ταυτότητα και ας έχει ξεθωριάσει λίγο. Είναι το μεγάλο αστικό φιλελεύθερο κεντροδεξιό κόμμα». Σημείωσε δε πως «όλοι χωράνε στη Νέα Δημοκρατία αλλά ο αρχηγός δίνει τον τόνο και το ιδεολογικό στίγμα». Εκανε λόγο για αξιοπρεπή εμφάνιση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη προεκλογικά αν και είπε πως «δεν μιλήσαμε για μείωση δαπανών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ