Εγκυος με περίεργη όρεξη τρώει απορρυπαντικά [εικόνες] - iefimerida.gr

Εγκυος με περίεργη όρεξη τρώει απορρυπαντικά [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια 23χρονη από τη Νέα Ζηλανδία ανέπτυξε μια «ακόρεστη όρεξη» να φάει σκόνη απορρυπαντικού όταν έμεινε έγκυος στο δεύτερο παιδί της.

Η Μικαέλα Μάρτιν, από Γουανγκανούι της Νέας Ζηλανδίας, δήλωσε ότι η ασυνήθιστη συμπεριφορά της άρχισε στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης όταν παρατήρησε ότι είχε μια επιθυμία να μυρίζει σκόνη πλυντηρίου.

Αλλά η συνήθεια της σύντομα κλιμακώθηκε και η νεαρή μητέρα άρχισε να δοκιμάζει μικρές ποσότητες του προϊόντος καθαρισμού βρέχοντας το δάχτυλό της, βυθίζοντας το στη σκόνη και τρώγοντας την.

Εγκυος με περίεργη όρεξη τρώει απορρυπαντικά [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Μασούσα τους κόκκους για να νιώσω την υφή της σκόνης, καθώς και τη γεύση, και στη συνέχεια το έφτυνα και ξέπλενα το στόμα μου αμέσως» εξηγεί.

Παρόλο που έβρισκε τη γεύση «απογοητευτική», είπε ότι η μυρωδιά που γέμιζε τη μύτη και το στόμα της, μετά το μάσημα της σκόνης ήταν αυτό που πραγματικά λαχταρούσε.

Εγκυος με περίεργη όρεξη τρώει απορρυπαντικά [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Οπως λέει «ανυπομονώ να γεννήσω για να επανέλθει η όρεξη μου στα φυσιολογικά της»

Η ίδια μοιράστηκε το γεγονός σε ένα γκρουπ για μαμάδες στο Facebook και έλαβε απαντήσεις από άλλες μητέρες που είχαν επίσης περίεργες ορέξεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.

Εγκυος με περίεργη όρεξη τρώει απορρυπαντικά [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η αλλοτριοφαγία είναι μια διατροφική διαταραχή που κάνει το άτομο να αναπτύξει μια επίμονη λαχτάρα να καταναλώσει μη-διατροφικά είδη που προσφέρουν ελάχιστη ή καμία θρεπτική αξία.

Κάποιος που έχει διαγνωστεί με αλλοτριοφαγία μπορεί να φάει σκόνη πλυσίματος, πηλό, χώμα, μέταλλο, χαρτί, ζωικά περιττώματα, χρώμα, ή μαλλιά.

Η ακριβής αιτία της διαταραχής είναι άγνωστη, αλλά είναι γνωστό ότι εμφανίζεται σε ορισμένα παιδιά, σε άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας και σε έγκυες γυναίκες. Η ασυνήθιστη διαταραχή μπορεί μερικές φορές να συνδέεται με ανεπάρκεια σιδήρου ή ψευδαργύρου στο σώμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ