Μπούτι αρνίσιο στη λαδόκολλα

Με μπόλικο δενδρολίβανο και θυμάρι.

Προτιμήστε ένα μπουτάκι από μικρό αρνί, είναι πιο τρυφερό και νόστιμο.
Αν θέλετε κάτι για περισσότερα άτομα, πάρτε δύο μπουτάκι μικρά.


Υλικά

  • Αρνίσιο μπούτι
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • Δενδρολίβανο και θυμάρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Ζητείστε από τον κρεοπώλη να αφαιρέσει λίπος εξωτερικό και νεύρα
  • Με ένα μαχαίρι ανοίξτε τρυπούλες στο μπούτι
  • Αν σας αρέσει η έντονη γεύση, βάλτε φετούλες σκόρδο στις τρυπούλες
  • Κρεμμύδι, σκόρδο, αρωματικά όλα μαζί
  • Πάρτε αντί για λαδόκολλα μια ειδική θήκη για το φούρνο
  • Βάλτε το μπουτάκι πάνω στη γαρνιτούρα
  • Προσθέστε αλάτι χοντρό, αρωματικά και ελαιόλαδο
  • Θέλει 2,5 ώρες φούρνο στους 150 βαθμούς
  • Προσοχή, όχι παραπάνω βαθμούς, η επιτυχία είναι να σιγοψηθεί
  • Οταν περάσει η 1,5 ώρα, ανοίξτε τη θήκη και αφήστε να ψηθεί ακόμη μια ώρα
  • Σερβίρετε με σαλάτα ή με πατάτες σοτέ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή μπούτι αρνίσιο λαδόκολα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ